Suntem un bloc cu regim 1-10 etaje(la parter sunt spatii comerciale, uscatorie si ghena). As dori sa stiu daca reabilitarea termica a plafonului de la ghena si uscatorie aflate la parterul blocului reprezinta obligativitatea asociatiei de proprietari? Multumesc foarte mult de ajutor.
Reparatiile la partile comune sunt in sarcina asociatiei si se fac din fondul de reparatii si contributia locatarilor pe cota indiviza. Dar reabilitarea termica a plafonului de la ghena si uscatorie nu este obligatorie, se face doar in scopul de a-l proteja probabil , pe cel de la etajul 1 aflat deasupra acestora, caz in care acesta ar trebui sa contribuie la plati ,
Ghena si uscatoria reprezinta parte comuna a caror intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care se infiinteaza cu scopul administrarii ,asigurarii stari tehnice a partii comune de condominiu
Imi cer scuze, insa reabilitarea tehnica a plafonului de la uscatorie si ghena reprezinta o imbunatatire a situatiei de fapt si din punctul meu de vedere NU intra in partea de intretinere si reparatie. Curatenia, zugravirea, deratizarea consider ca trebuie facute de asociatia de proprietari, insa reabilitarea termica a plafonului de la uscatorie si ghena consider ca este mai curand un beneficiu adus exclusiv apartamentelor care sunt deasupra. Ce parere aveti?