avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata cheltuielilor de judecata pretinsa de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata cheltuielilor de judecata pretinsa de intervenientul accesoriu

Buna ziua , ma aflu in faza de pronuntare a unei contestari a unui pvc la care politia nu s a prezentat iar celalalt participant la accident a angajat un avocat si a formulat o cerere de interventie accesorie , in care el scrie
"Acest interes nu este unul propriui, intrucat nu pretind dreptul dedus judecatii, sau un drept strans legat de acesta , ci doar doresc sa sprijinapararile IPJ ce are calitatea de intimata in prezentul dosarsi solicit respingerea plangerii contraventionale formulata de petent ca fiind nefondata si obligatia acestuia la plata cheltuielilor de judecata"
Acum am gasit un articol pe net referitor la participantii la procesul civil in care se zice :
In legatura cu modul de lichidare al cheltuielilor de judecata s a sustinut ca intervenientul are obligatia de a suporta intodeauna propriile sale cheltuieli, acest punct de vedere este completat ca ori de cate ori intervenientul va determina o sporire a cheltuielilor de judecata el va fi obligat sa le plateasca fata de partea adverza. Mai mult tertul va fi obligat la plata cheltuielilor chiar si fata de partea in favoarea careia a intervenit.
Tertul este obligat la cheltuielile ocaziu=onate prin atitudinea sa in proces..
Acestea fiind spuse el procedeaza legal cerand cheltuieli de judecata ? pe net fiind mai multe sentinte date impotriva a astfel de pretentii a interveninetilor.
Cel mai recent răspuns: mariusoi1233 , utilizator 20:21, 5 Aprilie 2019
buna seara , 28 de vizualizare nici o opinie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)
Procedura civila RaDracones RaDracones Buna ziua. Am descris pe scurt o speta in linkul de mai jos, dar mai am cateva intrebari legate de ... (vezi toată discuția)
Poate avocatul, în același proces civil, să fie concomitent avocatul pârâtului și intervenient accesoriu? BlackLeg BlackLeg Poate avocatul in acelasi proces civil sa fie concomitent avocatul piritului si intervenient accesoriu? (vezi toată discuția)