am intrat intr-o institutie publica si secretara mi-a spus sa scriu o cerere si cand i-am inmanat-o i-a fost lene sa se ridice si a trebuit sa ma aplec peste biroul ei sa i-o dau. dar a facut-o intentionat, cred ca e pila cuiva de acolo .
Secretara respectiva de cate ori merg acolo ma ia peste picior ceea ce imi arata clar ca tine mortis sa ma jigneasca mai ales nonverbal.
In exercitarea functiei personalul contractual are obligatia de a avea un comportament profesionist, precum si de a asigura, in conditiile legii, transparenta administrativa, pentru a castiga si a mentine increderea publicului in integritatea, impartialitatea si eficacitatea autoritatilor si institutiilor publice.
Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe si Autoritatea Nationala de Control pot fi sesizate de orice persoana cu privire la incalcarea prevederilor codului de conduita de catre angajatii contractuali.
Sesizarea nu exclude sesizarea organului disciplinar competent, potrivit legii, din cadrul autoritatilor si institutiilor publice.
(extras din Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduita a personalului contractual din autoritatile si institutiile publice )