avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta la care pot sa plantez pomi tuia fata de casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta la care pot sa plantez pomi tuia fata de casa vecina

Buna Ziua,

Langa casa mea s-a mai construit o casa care are geamurile cu deschidere si vedere in curtea mea.
Intre casele noastre exista un gard de delimitare iar eu doresc pe partea mea sa plantez pomi tuia cu o inaltime de 2.5 m la o distanta de 15 cm fata de gard,astfel fata de pomi si casa lui distanta ar fi de 2,15 m deoarece casa lui este la 2 m fata de gardul care desparte casele noastre.
Poate propietarul celeilalte case sa conteste intr-o masura anume plantarea pomilor cu mentiunea ca acestia ar bloca cumva lumina catre geamurile lui?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian110279 , utilizator 11:55, 29 Martie 2019
Daca ii luati din lumina, da, e o problema.
In rest, intai verificati ce tip de copaci sunt, de regula un copac are nevoie de o suprafata de pamant in jurul tulpinii cam egala cu coronamentul, in diametru. Altfel, ca unii copaci inchisi intre betoane de primarii care au asfaltat peste tot, pot muri.
Vecinul respecta urbanismul local?
Buna ziua,

Sincer nu stiu daca el respect a planul de urbanism, cum as putea verifica acest lucru?
Vreau sa mentionez ca oricum gardul existent dintre casele noastre ii obtureaza lumina la geamurile de jos,pomii care ii sadesc eu vor trece peste inaltimea gardului cu maxim 40 cm.
Am citit ca daca pomii nu sunt mai inalti de 2 m nu ar trebui sa fie problema, este adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare cod civil baciu n cristian baciu n cristian de 5 ani am un vecin cu care nu am avut conflicte dar anul trecut ia venit asa deodata sa planteze 6 arbori tuia de vreo 2,5 m inaltime la nici un metru de ... (vezi toată discuția)
Plantatia de salcami din curtea vecinului meu. Aura-aura Aura-aura Am o situatie cu vecinul care a plantat salcami la o distanta mai mica de 2 m fata de gardul ce desparte proprietatea mea de a lui. Asa cum scrie in codul ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)