avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public

este reglementata posibilitatea cumului de functii in institutii publice? care este temeiul legal? sunt posturi vacante si multi functionari sunt pusi/primesc decizii sa ajute colegii din alte servicii fara a fi platiti, pe langa atributiile din fisa postului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 31 Martie 2019
Legea 153/2017
art.29
(1) În cazuri excepționale, posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică pot fi ocupate și prin cumul de funcții de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcții și a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condițiile prevăzute la alin. (2).

(2) Posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul și de către persoane din aceeași unitate și numai în condițiile în care programul funcției cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcției de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de funcții în sistemul bugetar remuspr remuspr Bună ziua ! Este legal cumulul de funcții în sistemul bugetar , după apariția Legii 153/2017 , și pentru ce funcții ? Mulțumesc frumos . (vezi toată discuția)
Salarizare Andonik1970 Andonik1970 Exista in legea salarizării personalului bugetar interzicerea cumului de funcții pentru personalul tehnic? (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 La multi ani! Se poate face cumul de functii pentru personalul contractual dintr-o institutie publica? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)