avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asimilare vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asimilare vechime

Bună ziua,
În perioada 1987-1989 mi-am suspendat activitatea (concediu fără plată pentru creșterea copiilor). Perioada respectivă se asimilează la vechimea în muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 1 Aprilie 2019
art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pana la implinirea varstei de 7 ani.

art.10 din legea nr.1/1970 - Se considera ca au vechime neintrerupta in munca urmatoarele categorii de salariati:
a) salariatul care se afla in una din situatiile prevazute la art. 8 si 9;
..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil conform legii nr.1/1970 minval minval Buna ziua, in perioada aprilie 1987 am incetat activitatea conform art.9 lit \"k\" din Legea nr.1/1970 pentru efectuare concediu crestere copil, iar in ... (vezi toată discuția)
Vechimea în muncă cornel1592 cornel1592 Bună ziua, Dacă o persoană are 7 ani întrerupere pentru creştere copil până în anul 1989, câţi ani se pune la vechime?:frantic: (vezi toată discuția)
Vechimea in munca mzakarias mzakarias In perioada 1981-1982 am avut 8 luni intrerupere pt cresterea copilului. Daca aceasta perioada se considera vechime in munca ? (vezi toată discuția)