avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechimea în muncă
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechimea în muncă

Bună ziua,

Dacă o persoană are 7 ani întrerupere pentru creştere copil până în anul 1989, câţi ani se pune la vechime?:frantic:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 10 Noiembrie 2016
Tot 7 ani se adauga la vechimea in munca.

art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pana la implinirea varstei de 7 ani.

art.10 din legea nr.1/1970 - Se considera ca au vechime neintrerupta in munca urmatoarele categorii de salariati:
a) salariatul care se afla in una din situatiile prevazute la art. 8 si 9;
..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asimilare vechime Balota Olimpia-Stels Balota Olimpia-Stels Bună ziua, În perioada 1987-1989 mi-am suspendat activitatea (concediu fără plată pentru creșterea copiilor). Perioada respectivă se asimilează la ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca mzakarias mzakarias In perioada 1981-1982 am avut 8 luni intrerupere pt cresterea copilului. Daca aceasta perioada se considera vechime in munca ? (vezi toată discuția)
Vechimea in cartea de munca dupa c.i.c. pana la 7 ani DORNEANU DOINA DORNEANU DOINA cresterea copilului pana la sapte ani cu desfacerea contractului de munca in 1985 si revin din crestere copil cf.ord.50/1990,se trece in cartea de munca ca ... (vezi toată discuția)