avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intampinare proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intampinare proces partaj

Buna ziua!Trebuie sa depun intampinarea in procesul de partaj.Am primit instiintarea in data de 19 martie,deci termenul ar fi 12 aprilie. Locuiesc in Italia si este dificil sa lipsesc de la munca.Intrebarea este daca trebuie sa ma prezint personal,sau o poate depune avocatul meu,care nu il am inca?Am nevoie de un avocat din Valcea,caruia ii pot trimite acte utilizand posta electronica.Ce ma sfatuiti?Procesul va fi greu,sotia declarand casa si terennul,"uitand"de alte bunuri pe care le avea in curte cand eu am plecat la munca in strainatate,cum ar fi un autoturism si utilaje agricole.De asemeni,a declarat ca a contribuit financiar in egala masura,fiind plecata in Italia la munca,fapt total neadevarat. In plus s-a ocupat de cresterea si educarea copiilor,care s-au dovedit needucati,facand doar probleme.Legea ma poate obliga sa o despagubesc sau sa fiu despagubit,atata timp cat eu doresc vinderea imobilului si a terenului???
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:49, 31 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa va prezentati deloc. Bineinteles ca un avocat va poate redacta, depune actele si va poate reprezenta, fara probleme.
Probabil ca pe langa intampinare, e nevoie de o cerere reconventionala, prin care sa aratati care e masa partajabila, inclusiv utilajele, si prin care sa cereti scoaterea la vanzare a bunurilor, dar pe care va trebui sa o timbrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot depune cerere pentru a beneficia de oug nr. 51/2008? cerebel33 cerebel33 in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand ... (vezi toată discuția)
Partaj chris4 chris4 Buna ziua, as dori sa stiu , in procesul de partaj parte pirita, cind se depune cererea de intimpinare trebuie platit taxe? de timbru sau altceva? In ... (vezi toată discuția)
Proceduri proces aelemarac aelemarac Buna ziua, sunt pensionara si nu imi permit un avocat va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la cateva intrebari: Daca luni 10 XII 2012 am proces in ... (vezi toată discuția)