avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Servicii intra-comunitare PFA neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Servicii intra-comunitare PFA neplatitor TVA

Buna ziua! Sunt un nou PFA, neplatitor de TVA si doresc sa stiu exact cum se trateaza prestarile de servicii si livrarile intra-comunitare.
Stiu de existenta codului special de TVA, stiu ca in cazul achizitiei de servicii de catre mine din alt stat membru, trebuie sa dau acest cod, voi completa declaratiile 301 si 390 si voi
plati ulterior TVA-ul, la cota din Romania, factura fiind fara TVA.
Banuiesc ca este valabil si reversul, cand eu sunt prestatorul sau cel ce livreaza bunul si am un client persoana juridica din UE, acesta imi va da codul sau si factura va fi fara TVA. In acest caz se depune si 301?
Imi este neclar cum se procedeaza cand eu sunt prestatorul de servicii sau cel care livreaza bunul catre o persoana fizica din alt stat membru UE.
Inteleg ca acest lucru depinde de stabilirea locului de prestare a serviciului, conform art. 278 si cred ca am inteles criteriile mentionate acolo, dar nu stiu precis cum se reflecta asta in facturare si depunerea declaratiilor.
Imi puteti spune si daca inregistrarea in MOSS acopera toate tipurile de servicii prestate, nu doar pe cele categorisite ca fiind electronice? Daca nu, trebuie facute alte demersuri pentru categoriile ce nu sunt acoperite?
Despre livrarea bunurilor inca nu am citit si as aprecia lamuriri si in privinta acestora.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
wrunning, utilizator
Cel mai recent răspuns: wrunning , utilizator 18:24, 2 Aprilie 2019
Totodata as dori sa stiu, este corect sa presupun si ca pentru serviciile ce le achizitionez de la persoane impozabile ce nu sunt membri UE trebuie sa completez declaratia 301?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
wrunning, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva platit in alt stat ue - cum se procedeaza ? element94 element94 Buna ziua. Daca am un client in UE la care ii livrez marfa din propria lui tara ( furnizorul in acest caz mi-a emis factura cu tva local ) cum procedez cu ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara lavi68 lavi68 Am urmatoarea situatie: am un client german pentru care produc buncare, dar marfa nu pleaca din Romania deoarece clientul meu contruieste in zona libera dana ... (vezi toată discuția)