avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Bună ziua ! Am și eu o întrebare.Pentru ca am absolvit o facultate beneficiez deja de 6 luni de indemnizatia de crestere a copilului, daca peste 7 luni voi naste un al doilea copil voi beneficia si pentru acesta de indemnizatia de crestere a copilului ?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 2 Aprilie 2019
Veti beneficia si pentru al doilea copil de indemnizatia pentru cresterea copilului ,in speta.
Adică voi lua 2 indemnizatii ?

Cornel Vasile a scris:

Veti beneficia si pentru al doilea copil de indemnizatia pentru cresterea copilului ,in speta.

Pe perioada suprapunerii, cuantumul indemnizației lunare pentru primul copil se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (n.m., 1250 lei).

Altfel spus , pe perioada suprapunerii, veti primi : indemnizatia CCC1 + 1250 lei , in afara alocatiilor de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de creștere a copilului AleAra AleAra In momentul de față ma aflu in concediu de creștere a copilului ( copilul are varsta de 1 an și 2 luni) . Doresc să știu dacă pot intra dintr-un ... (vezi toată discuția)
Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)