avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

la 16 martie 1994 s-a dezbatut mostenirea dupa moartea bunicului meu.Atunci partea bunicului meu a fost impartita ASTFEL: sotiei(bunica mea) , fiului(unchiul meu) si ficei(mama mea).In urma dezbaterii mostenirii mamei mele i-a revenit o anumita cota.Mama mea a fost chemata la dezbaterea mostenirii si la semnarea respectivului act.Unchiul meu in partea care i-a revenit si-a construit o casa .Acum mama mea a dorit sa-si faca actul de proprietate pe partea care ii revine dar la notar i s-a spus ca trebuie sa fie toate partile de fata daca aceasta doreste sa-si faca actul de proprietate asupra partii care ii revine.Intrebarile sunt multe: cum a putut unchiul meu sa obtina un certificat de proprietate pe partea lui din moment ce mama mea nu a fost prezenta la intocmirea acestuia asa cum i se cere ei acum.As dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti care ar fi procedura legala de urmat. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:51, 15 Mai 2006
Pai nu avea cum sa aiba act de proprietate.
Din cate am inteles fiecare are o cota din proprietate. Prin urmare sunt in indiviziune.
Daca se inteleg, se duc toti la notar si se face o iesire din indiviziune.
Va multumesc pentru raspuns.Dar dupa ce se face iesirea din indiviziune se poate intocmi atunci un act de proprietate?
evident ca vor avea act de proprietate, asta e si scopul iesirii din indiviziune. unchiul si-a construit casa, insa nu are act de proprietate asupra terenului.
Mergeti la notar, faceti iesirea din indiviziune.Actul de partaj voluntar care va fi intocmit de notar este actul de proprietate cu care mama ta va dovedi ca este proprietara.
CERTIFICATUL DE MOSTENITOR ESTE ACT DE PROPRIETATE. ACTUL DE PARTAJ VOLUNTAR (INCHEIAT LA NOTAR), CARE VA INSOTI CERTIFICATUL DE MOSTENITOR, ESTE, DE ASEMENEA, ACT DE PROPRIETATE.
PENTRU A IESI DIN INDIVIZIUNE, CEI TREI MOSTENITORI TREBUIE SA INCHEIE ACTUL DE PARTAJ VOLUNTAR, PENRU A–SI DELIMITA FIECARE PROPRIETATEA, IN MOMENTUL DE FATA, CEI TREI AVAND URMATOAREA SITUATIE; SOTUL SUPRAVIETUITOR – CINCI OPTIMI, FIUL TREI OPTIMI, IAR FIICA TREI OPTIMI.
PROBABIL UNCHIUL D-VOASTRA SI-A CONSTRUIT CASA FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE .
IN CAZUL IN CARE PARTILE NU SE INTELEG PENTRU A IESI DIN INDIVIZIUNE, SINGURA SOLUTIE AR FI O ACTIUNE DE PARTAJ IN INSTANTA.

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea mostenirii DARIAE DARIAE Buna seara! Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa bunica Cupcake Cupcake Buna ziua! Trec prin urmatoarea situatie: In urma cu doi ani bunica mea a decedat, iar succesorii sai am ramas eu, fiica fiicei sale (mama mea decedand in ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)