avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC si stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC si stimulent de insertie

Buna ziua, in data de 21 aprilie 2016 am nascut primul copil, iar in 29 iulie 2017 am nascut cel de-al doilea copil (dupa 1 an si 3 luni). Pentru primul copil am beneficiat de CCC timp de 1 an si 3 luni apoi pt cel de-al doilea copil a intrat tatal in CCC, din acel moment eu am pierdut toate drepturile pentru primul copil chiar daca am ales 2 ani CCC, m-am intors in campul muncii imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil si nu am primit nici stimulent de insertie ca m-am intors inainte cu 9 luni sa implineasca primul copil 2 ani; nu stiu daca este corect si normal sa pierd cele 9 luni ale primului copil orice beneficiu doar ca s-a nascut al doilea si s-a suprapus in cei 2 ani.
In momentul de fata tatal este in CCC si dupa cum am inteles ultima luna in acest caz (din cei 2 ani) revine mamei? Acest lucru inseamna ca tatal pierde 1 luna de CCC, adica primeste 23 luni din 24. In cazul in care tatal se intoarce mai repede la lucru, pentru stimulentul de insertie, cu cat timp trebuie sa se intoarca mai repede si in acest caz eu mai beneficiez de acea ultima luna sau nu?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Loredana_84 Loredana_84 In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vs luna tatalui Natalia Balazs Natalia Balazs Eu momentan sunt in CCC si doresc sa ma intorc la servici cu 60 de zile inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Cand ma intorc eu la servici, tatal va sta ... (vezi toată discuția)
Din ce luna beneficiaza mama de stimulent de insertie la revenire in activitate? Utilizatoarea Utilizatoarea Buna ziua, mama care se afla in C.I.C, revine la servici cu 4 luni inainte sa implineasca copilul 2 ani. Tata, desi indeplineste conditiile, nu doreste sa ... (vezi toată discuția)