avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie vs luna tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie vs luna tatalui

Eu momentan sunt in CCC si doresc sa ma intorc la servici cu 60 de zile inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Cand ma intorc eu la servici, tatal va sta acasa in luna tatalui. Eu voi primi stimulent incepand cu luna in care termina si tatal CCC. Daca tatal sta acasa 2 luni, adica pana implineste copilul 2 ani, voi mai primi stimulent de insertie pana face copilul 3 ani?

Si acum o situatie ipotetica dar asta inteleg eu din lege: daca dupa concediul postnatal eu sa zicem ca m-as fi intors la servici (de exemplu as fi stat in concediu de odihna acasa ca na, nu puteam sa las copilul asa mic fara mami acasa) si ar fi stat tatal acasa 1 luna in CCC, apoi el s-ar fi intors la servici si as fi intrat eu in CCC, as fi putut sta pana implinea copilul 2 ani? Tatal in acest caz ar fi primit stimulent de insertie dupa ce implinea copilul 2 ani pana la 3 ani? Ca in situtia ipotetica el ar fi renuntat mai repede la CCC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 29 Februarie 2020
Pe durata cat tatal sta in CCC, mama nu va primi stimulent.
Da, asta stiu dar daca sta tatal acasa 2 luni (pana implineste copilul 2 ani). mama primeste stimulent dupa aceasta perioada?
Da, mama primeste stimulent dupa acea perioada daca depune actele pentru stimulent la revenirea in munca (cu cel putin 60 de zile inainte ca , copilul sa implineasca varsta de 2 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Melania83 Melania83 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani in conditiile in care eu am mers de pe un CIC pe altul, adica primul ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea tatalui de a sta in concediu de crestere copil olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am citit legea care prevede obligativitatea tatalui de a sta in concediul de crestere copil timp de o luna si nu am inteles mare lucru. Ce se ... (vezi toată discuția)