avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din ce luna beneficiaza mama de stimulent de insertie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din ce luna beneficiaza mama de stimulent de insertie la revenire in activitate?

Buna ziua, mama care se afla in C.I.C, revine la servici cu 4 luni inainte sa implineasca copilul 2 ani.
Tata, desi indeplineste conditiile, nu doreste sa beneficieze de "luna tatalui".
Intrebare: mama va lua stimulentul de insertie diminuat cu o luna, din cauza ca nu sta tata acasa?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Utilizatoarea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreeanit , utilizator 16:47, 4 Februarie 2020
Mama nu va lua stimulentul de insertie diminuat cu o luna, daca revine cu cel putin 4 luni inainte sa implineasca copilul 2 ani.
Buna ziua! Cele 2 institutii din Brasov care se ocupa cu intocmirea dosarului pentru Stimulent insertie si, respectiv, petru plata acestuia, mi-au spus ca luna in care tatat nu isi ia CCC, nici eu nu primesc stimulent.
Care este baza legala prin care le pot combate decizia si cum procedez?
Mentionez ca m-am intors in campul muncii in noiembrie 2019, copilul a implinit 2 ani pe 1 februarie 2020 si tatal nu a intocmit dosar pentru CCC.
Nu prea aveti cum sa-i combateti, decat daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie.

Pentru a nu se lua in calcul luna tatalui, trebuia sa reveniti la munca inainte de 01.11.2019.
M-am lamurit, multumesc.
Cel mai bine imi comvenea sa ia tatal indemnizatie pe lunile 23 si 24, iar eu stimulent dupa 2 ani, dar nu am stiut de aceasta varianta in timp util.
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Nu prea aveti cum sa-i combateti, decat daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie.

Pentru a nu se lua in calcul luna tatalui, trebuia sa reveniti la munca inainte de 01.11.2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Loredana_84 Loredana_84 In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si stimulent de insertie oanamariachirila oanamariachirila Daca mama este studenta si tatăl isi va lua CCC,mama poate beneficia de cei 600 de lei oferiti de facultat sau de stimulent de insertie fiind studenta la zi ? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)