avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare inspectia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare inspectia muncii

de 3 ani am plecat de la o firma tot de atunci nu mi se poate incheia cartea de munca pentru ca o doamna de la itm nu face nimic,sa cheme patronul cu actele necesare sa mi se inchida cartea de munca,mam saturat sa stau pe la usile itm si sa ti se vorbeasca si urat,cum ajuta itm sa fie mana in mana cu patronii?de 3 ani de zile firma lui merge in continuare nu are probleme,eu risc sami pierd actualul loc de munca ca nu ma angazeaza nimeni fara acte mi sa spus sa ma inteleg cu patronul oare nu e de competenta itm sa se ocupe de patronii caresi bate joc de lume?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 19:35, 23 Noiembrie 2009
Faceti reclamatie la directorul ITM...oricum cartile de munca se desfiinteaza din ianuarie 2010.la noul angajator puteti merge si cu adeverinta.
multumesc frumos dar doamna ionita dc nu a facut nmk timp de 3 ani?sa cheme patronul cu toate actele?mia zis mie sai aduc statele de plata nu erea dreptul dumneai sal cheme?eu am pierdut 3 ani vechime pentru asemenea oamenii,si doamna ionita vroia sami inchida cartea de nmunca fara 1 an si jum tot eu sa pierd si sai trimita o citatie ceva acelui patron?vi se pare corect?partonul nu pierde nimic tot noi sa avem de suferit ?
av.antoanelageaman a scris:

Faceti reclamatie la directorul ITM...oricum cartile de munca se desfiinteaza din ianuarie 2010.la noul angajator puteti merge si cu adeverinta.

Din 2007 se tot renunta la carnetele de munca. Eu zic sa asteptam inceputul lui ianuarie ca sa ne pronuntam :))
stana a scris:

multumesc frumos dar doamna ionita dc nu a facut nmk timp de 3 ani?sa cheme patronul cu toate actele?mia zis mie sai aduc statele de plata nu erea dreptul dumneai sal cheme?eu am pierdut 3 ani vechime pentru asemenea oamenii,si doamna ionita vroia sami inchida cartea de nmunca fara 1 an si jum tot eu sa pierd si sai trimita o citatie ceva acelui patron?vi se pare corect?partonul nu pierde nimic tot noi sa avem de suferit ?

Faceti o plangere scrisa adresata conducerii ITM in care sa mentionati ca vi se refuza eliberarea carnetului de munca cu toate inscrierile la zi. Este obligatia lor sa ia legatura cu angajatorul, de aceea percep comisioane. Si de aceea le-au fost date arme in mana precum amenzile, ca sa POATA rezolva astfel de situatii.
daca este cineva pe acest forum sa va spuna de doamna ionita de la itm cat de urat vorbeste,cum se poarta,ea mereu este in concediu,cand o gasesti stai 2 ore la rand si cand intri la dumneaei mai ai putin si iesi batut,dar nu inteleg dc nu face nimic cu acel patron?el de 3 ani nusi duce actele la finele fiecarei luni?sau se trece de la dansa cu vederea pentru mici atentii/?tot pe mine ma trimetea sai aduc acte,dar dansa nu se misca dupa scaun am rugato sa ma ajute mia zis ca nu are cu ce sa ma duc sa vorbesc cu patronul sa ajung la o intelegere cu el sami dea mie actele sau sa renunt la 1 an si jumatate asa poate sami incheie cartea de munca.Vi se pare normal?am pierdut 3 ani sa mai pierd inca?dc ca eu sunt angajata,acela e patron,si dumneaiei e cea care trebui sa faca dreptate ?unde e dreptatea ?si pana in 2010 eu am pierdut aproape 5 ani cine este raspunzator?cinemi va plati mie?

Alte discuții în legătură

Carte munca joeblack23 joeblack23 Am si eu o problema...7 luni am plecat de la o firma unde aveam carte de munca si ei nu au vrut sa mi-o inapioeze cand am plecat..la o luna distanta m-am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca cu probleme mary_123454 mary_123454 AS DORI UN MIC AJUTOR AM LUCRAT LA O FIRMA X DIN DECEMBRIE 2006.CARTEA DE MUNCA A DESCHIS-O IN MAI 2007.S-A MAI OPERAT IN EA O MARIRE DE SALARIU IN FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unitatii fara preaviz,neachitarea drepturilor salariale,calificare dobindita la locul de munca fara a fi operata in carnetul de munca maryabuta maryabuta buna! am si eu mai multe intrebari si daca puteti va rog respectuos sa ma ajutati cu niste sfaturi.eu si sotul meu am lucrat la aceeasi societate timp de 12 ... (vezi toată discuția)