avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grevă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grevă

În cazul unei greve ,cine ar trebui să îi plătească pe cei care fac grevă ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 10:43, 25 Aprilie 2019
Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu, după caz, al angajatului se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate.
dar nu ar trebui ca sindicatul să plătească pe cei care fac grevă ?
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens.
dar moral cum e ? care e rolul sindicatului ?
Legea 62/2011
Articolul 25
Organizația sindicală poate, în condițiile prevăzute de statut:
a) să sprijine material membrii săi în exercitarea profesiunii;
.....


Secţiunea a 5-a Atribuțiile organizațiilor sindicale
Articolul 27
În vederea realizării scopului pentru care sunt constituite, organizațiile sindicale au dreptul să folosească mijloace specifice, cum sunt: negocierile, procedurile de soluționare a litigiilor prin conciliere, mediere, arbitraj, petiție, pichet de protest, marș, miting și demonstrație sau grevă, în condițiile prevăzute de lege.

Articolul 28
(1) Organizațiile sindicale apără drepturile membrilor lor, ce decurg din legislația muncii, statutele funcționarilor publici, contractele colective de muncă și contractele individuale de muncă, precum și din acordurile privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici, în fața instanțelor judecătorești, organelor de jurisdicție, a altor instituții sau autorități ale statului, prin apărători proprii sau aleși.
.....

Alte discuții în legătură

Sindicat mariusastra mariusastra Buna ziua lucrez intr o firma mare din domeniul pieselor auto si am o nelamurire am citi pe net ca poti sa ti faci un sinidcat scria ca ti trebuie minim 5 ... (vezi toată discuția)
Protectia si sanatatea la locul de munca angicris2000 angicris2000 Buna ziua Lucrez ca si referent la un serviciu de evaluare a persoanelor cu handicap. Un serviciu bugetar. As dori sa stiu care sunt sporurile si protectia ... (vezi toată discuția)
Evolutia reglementarilor interne privind conflictele de munca si solutionarea acestora mike250 mike250 Evolutia reglementarilor interne privind conflictele de munca si solutionarea acestora In anul 1909 a aparut prima reglementare in domeniul ... (vezi toată discuția)