avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta

Nascut in luna Septembrie 1964, angajat fara intrerupere in munca din 1.8.1983, posesor certificat handicap mediu permanent(cu mentiune cform lg 263, handicap dobandit inainte de incepere activitate). In conditiile mentionate cform legii 263/2010 si deciziei 632/2018 art 58, sau a legilor in vigoare, la implinirea varstei de 55 ani, ma incadrez pentru pensie la limita de varsta si posibilitatea de pensionare(ca in regim normal)? Ma pot pensiona la 55 ani cu 10 ani inainte incadrat la pensie pt limita de varsta? Daca nu care sunt conditiile? Multumesc anticipat, Barbu
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:08, 4 Aprilie 2019
Limita de varsta la 55 ani, cu conditia de a indeplini conditia de stagiu complet de 35 ani, in conditii de handicap mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta cu certificat de handicap bbarbu bbarbu Pensionare limita de varsta cu certificat de handicap Buna ziua, cu rugamintea de a mentiona daca ma incadrez si pot iesi la pensie limita de varsta, adica ... (vezi toată discuția)
Handicap preexistent calitatii de asigurat nyflorin nyflorin Buna ziua, Ma numesc N.F., sunt din Slatina. Sunt persoana cu handicap gradul accentuat. Handicapul il am din nastere. Am certificat de handicap preexistent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt pers.cu handicap gr.grav. la 16 ani n-am mai ... gigif gigif Buna ziua. Sunt pers.cu handicap gr.grav. La 16 ani n-am mai mers si in anul 1986 am fost angajat. In anul 1998 m-am pensionat medical gr.1,avand o vechime de ... (vezi toată discuția)