avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... OBTINEREA ACTULUI DE IDENTITATE IN RELATIA DE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

OBTINEREA ACTULUI DE IDENTITATE IN RELATIA DE CONCUBINAJ

Locuiesc de 12 ani intr-o rel, de concubinaj si as dori sa stiu in ce situatie se poate obtine cartea de inentitate , pentru ca in momentul de fata nu pot obtine decit carte de identitate provizorie cu viza de flotant valabil 1 an ,Mentionez ca nu am nici-un alt domiciliu nicaeri, deci nu am nici un spatiu de locuit pe numele meu. deci , asta-i intrebarea :ce trebuie facut ( inafara de casatorie legitima )pt. a obtine cartea de identitate.
Cel mai recent răspuns: mgomez , utilizator 11:42, 22 Mai 2010
Va poate lua concubina in spatiu daca este proprietara locuintei.Mergeti la politie,la evidenta populatiei de care apartine doamna si cu o solicitare din partea dansei ca este de acord sa va ia in spatiu si din partea dvs pentru schimbarea cartii de identitate pe motiv de schimbare de domiciliu veti obtine act de identitate.Faptul ca sunteti luat in spatiu nu va da niciun drept asupra imobilului si nici nu sunteti obligat la plata intretinerii locuintei.
Puteti semna cu prietena dvs la care locuiti un contract de comodat (pentru a nu fi nevoie de plata unor taxe sau impozite) pe o perioada mai mare de timp (10 ani), contract in baza caruia puteti obtine o carte de identitate permanenta!B-)
Ce taxe si impozite plateste daca il ia in spatiu? Oamenii se sperie de contracte si cand va auzi concubina de contract de comodat sigur va deveni suspicioasa.Un contract de comodat il obliga la intretinerea imobilului pe langa acordarea dreptului de folosinta,dar daca il ia simplu in spatiu la evidenta populatiei nu este obligat sa plateasca nimic.
Ruje a scris:

Un contract de comodat il obliga la intretinerea imobilului pe langa acordarea dreptului de folosinta,dar daca il ia simplu in spatiu la evidenta populatiei nu este obligat sa plateasca nimic.

Imi cer scuze ca intervin cu o intrebare.Ce legi sau norme stau la baza acestei afirmatii cum ca cel care are contract de comodat plateste intretinere si cel cu mutatie nu este obligat sa o faca...Am o situatie similara in familie si ma intereseaza ....
Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.
Transmiterea folosintei este gratuita, nu si plata la cheltuieli de intretinere a imobilului.Iar daca exista drept de folosinta concubina ar putea sa se sperie de acest document.Nu toata lumea stie implicatia juridica.Asta am vrut sa spun.
Cat despre luarea in spatiu,nu inseamna neaparat si locuirea persoanei in acel spatiu.Eu personal am facut acest demers, persoana pentru care am dat declaratie ca o iau in spatiu pentru a obtine o carte de identitate nu locuieste la mine si nimeni nu o obliga la niciun fel de taxe si impozite,iar daca exista.......as vrea sa vad si eu cadrul legal asa cum afirma colegul meu Mihai.

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin bogdan311 bogdan311 Buna ziua Pe 25.12.2013 imi expira CI insa am o problema si anume:Pe CI am o adresa la care nu mai locuiesc de 6 ani undeva prin Bucuresti(am fost casatorit ... (vezi toată discuția)
Dovada domiciliu pentru schimbarea ci Andreea15 Andreea15 Buna ziua, Am nevoie de parerea domneavoastra intr-o problema prin care trec acum. Am incercat sa-mi schimb CI deoarece mi-a expirat si la depunerea ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)