Am fost chemat în judecată de asociația de proprietari pentru că am acumulat restanțe la întreținere. Între timp le-am achitat dar mi se solicită 200 de lei pentru cheltuielile cu dosarul. Este corect ce face administratoarea?
In luna Iunie am notificat in scris asociația ca o sa fiu plecat din tara pentru o perioada de 4 luni. Am revenit in tara dupa aceasta perioada dar din păcate pana in Ianuarie nu am putut achita întreținerea pentru perioada Iulie-noiembrie motiv pentru care am fost citat ca sunt chemat in instanța. Data procesului este pe 9 Aprilie dar eu am plătit toată suma restanta pe 30 Martie. Administratora mi-a comunicat ca procesul se anulează dar ca trebuie sa achit taxa de 200 lei pentru cheltuielile cu dosarul (a fost adăugată pe lista cu cotele de întreținere). Este corect ceea ce face administratora ?
Am luat legătura cu administratora, iar aceasta mi-a comunicat ca cei 200 de lei sunt bani pentru întocmirea dosarului de judecată, cum procedez in aceasta situație ? Multumesc!
Buna ziua,
Daca poate sa va arate un temei legal pentru aceasta suma e OK daca nu atunci sa mearga inainte cu dosarul. E treaba lor.
De obicei acesti presedinti de asociatie nu stiu NIMIC despre drept dar sunt tari si zmei. Ei fac legile acolo, cemai, sunt mai tari decat PAPA de la Roma sau decat zmeul zmeilor.
Sunt asociatii care au Fond de Litigii si suporta toata asociatia. Daca nu, puteti contesta plata celor 200 de lei, dar s-ar putea sa fier bataia de cap mai mare. In acelasi timp consider ca este o chestiune de principiu a plati sau nu o suma. Dvs decideti ce faceti dupa ce aflati daca exista sau nu acest fond de lititgii. Dar daca ati instiintat asociatia ca plecati, automat nu aveati cum sa achitati( cu toate ca exista transferul bancar)...nu poate spune ca este rea vointa. Dupa noua lege la 3 luni de restanta putea pune ipoteca pe casa, dar mai este vorba si de excel de zel din partea adminstratorului indiferent de sex.
Adam Grecu
Utilizator 5din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Av. Gabriel Klein Kiritescu,
Mai temperati-va un pic. Nu toti presedintii sunt prosti, cum de-altfel nici toti avocatii sunt destepti, mai ales aici pe fiorum, da? Haideti sa dam dovada de buna purtare!
In primul rand, petentul a "vorbit" cu administratora ceea ce nu este corect. Trebuia sa sa-l sfatuiti sa discute cu presedintle as. prop.
Apoi, la un asa debit (din nefericire nu spune nici valoarea si nici nu rezulta clar perioada), nu ar fi trebuit sa fie actionat in instanta, mai ales ca daca omu' a fost plecat, nu cred ca a avut mari cheltuieli pe-acolo.
Haideti sa zicem ca i s-a intocmit un dosar - mari cheltuieli nu puteau fi, doar daca dosarul a fost dat la avocat si cum stim, la avocat se merge cu banu' inainte, iaca ai o cheltuiala, dar aceasta se poate demonstra - am dreptate?
In mod normal, daca dosarul ajunge in instanta, si aceasta constata ca asociatia are dreptate, de obicei cheltuielile de judecata vor fi repartizate paratului. Zic de obicei, ca am avut un caz in care s-a hotarat suportarea de catre asociatie a cheltuielilor de judecata...
Cum dosarul nu a mai "plecat" in instanta, asociatie trebuie sa demonstreze cheltuiala si aici sunt de acord cu dvs.
Nu am inteles de cand Papa de la Roma este atat de tare, mai tare decat cine? Si de il amestecati intr-o amarata de poveste de doi lei?