avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia

istoric problema:
-in toamna 2008 a fost cercetata pentru o mare delapidare fosta administratora a unei Asociatiei de Proprietari din Tulcea,procesele sunt in desfasurare si acum,multe Tribunal,Judecatorie Tulcea nici unul incheiat.
-au preluat Asociatia o alta administratora si Presedinta,fara nici o evidenta contabila dinainte pentru ca toata contabilitatea dinainte fraudei a fost preluata de organele de ancheta si nu e acces la ele.
-baza de pornire a fiselor contabile a fiecarui locatar a fost o lista de plata octombrie 2008,nesemnata,nestampilata de la care au pornit ca si situatia valabila,reala a debitelor fiecarui locatar.
-Toti membrii asociatiei ne-am trezit cu datorii f.mari peste noapte si stiam ca suntem cu plata la zi la cheltuieli intretinere,nici pana azi nu stim exact adevarul de unde au venit aceste lista plata din oct.2008 si de ce au fost luate de reale de actuala administrare desi se stie ca sunt multe dosare,procese care fac obiectul unei fraude si nici un proces inca nu s-a incheiat.
-de la un debit din oct.2008 pe care nu-l recunosc de 794 lei,acum in martie 2015 cu penalitati s-a ajuns la 7500lei,eu luna de luna achitandu-mi cheltuielile de intretinere lunare si inainte de 2008 si dupa pana in present.
-actuala adminstrare a facut abuzuri,a trimis locatarii in procese cu furnizorii pentru a achita datoriile la firmele prestatoare de serv.,in idea de a recupara de la cei care oricum platesc luna de luna.
-am fost si eu trimisa ca si garant cu alti multi locatari intr-un proces intre asociatie si firma care ne distribuie apa potabila,ca si datornici la debite neachitate la apa.
-s-au terminat aceste procese in favoarea locatarilor,s-au facut expertize contabile care au demonstrat ca nu locatarii si eu in speta am datorii neachitate la intretinere.
-de-alungul vremii multi locatarii au castigat procese in instanta in care au dat in judecata Asociatia pentru abuzuri si au castigat
-de-alungul vremii unii au achitat debitele pe care nu le recunosc ca si reale doar pentru ca au plecat din tara sau au vandut apartamentele sau de teama unor procese fara sfarsit si sumelor astronomice la care s-a ajuns din cauza penalitatilor la niste debite false.
-s-au facut reclamatii la diverse foruri,presa,tv si eu la Primarie,am primit raspunsuri ca atata timp cand sunt procese penale pentru fraude majore,grave,delapidare,fals in inscrisuri,abuz in serv.pentru fosta administratora,nimeni dintre locatari nu pot da socoteala pentru lipsurile din gestiune in 2008.
-pentru ceilalti locatari ca mine care nu au deschis personal procese,a deschis Asociatia acum in feb.2015 ,in care cer plata debitului preluat in oct.2008 si penalitatile debitelor din oct.2008 adica o suma ajunsa la o valoare de 7500lei.
-Eu luna de luna platesc intretinerea si detin chitantele.
Vreau sa ma ajutati cu sfaturi:
Cum ma pot apara in acest dosar si daca pretentiile Asociatiei sunt macar intr-un procent mic corecte?Am angajat un avocat,am completat intampinare.Insa ma intreb ce caut in acest proces,de ce mi se imputa un debit ireal?ce dovezi si acte ar trebui sa depun in apararea mea,din ceea ce poate detine un locatar ,multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
tatianahalit, utilizator
Cel mai recent răspuns: tatianahalit , utilizator 14:21, 13 Martie 2015
Daca ati formulat si depus intampinarea cu ajutorul avocatului, cred ca ati scris acolo sustinerile dumneavoastra, o parte din ce ne-ati povestit noua aici.
In instanta, asa cum probabil o sa va indrume si avocatul, o sa va folositi de orice dovada aveti, in primul rand de chitantele prin care demonstrati ca ati platit luna de luna intretinerea; poate avocatul sa invoce si celelalte dosare, eventual dosarul penal care poate opri procesul civil pana se da o solutie acolo...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare sume fraudate in asociatie Draganleia Draganleia Buna seara, sunt membra unei asociatii de proprietari. Sunt debransata din 2002 de la termoficare si gaze si din 2010 de la apa canal In urma unei fraude a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata nushu nushu Buna seara, Am urmatoarea problema legata de asociația de locatari a blocului in care locuiesc. Anul trecut am fost înștiințat (verbal) ca ... (vezi toată discuția)
Poprirea datoriei asociatiei de locatari, pe numele fostului proprietar Neurona Neurona Am cumparat un apartament in noiembrie 2017. La momentul vanzarii in adeverinta eliberata de Asociatia de Locatari este specificat ca acest apartament nu are ... (vezi toată discuția)