avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ...

Bună ziua

Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de executori judecatoresti ca avem datorii neplatite la RADET. Mentionez ca proprietarii blocului 68 (sector 4) si au platit mereu cheltuielile de intretinere. Dar se pare ca administratorul care a preluat din 2014 a furat banii . Cheltuielile au crescut exponential astfel ca in prezent in dosarul aflat pe ro la judecatoria sector 4 (la care s a pierdut la fond ), valoarea debitului in procesul dintre Asociatia de proprietari si Radet este de aprox 155.000 lei. Din anul 2018 administratorul si presedintele de bloc nu au ma organizat sedinte de bloc . in preent fostul adminuistrator care a gestionat fraudulos banii administratiei si a dat demisia... dar nu a predat actele si nu s a descarcat de gestiune catre noua firma care a preluat.(pe motiv de sanatate, din 01.05.2021). Deoarece a sustinut vehement ca a efectuat platile la timp catre RADET si anumite plati ale facturilor nu se regasesc in evidentele RADET contabile (creanta preluata in prezent de executorul judecatoresc) s a angajat o firma de expertiza contabila. In urma expertizei valoarea recunoscuta a debitului Asociatiei a scazut cu aprox 30.000 lei dar tot este mare 155.000 lei. Mentionez ca nu avem cu cine sa vorbim..nimeni nu vrea sa ne dea nicio informatie... am solicitat printr o cerere sa am acces la dosarul electronic al dosarului dar mi s a raspuns de catre reprezentantii judecatoriei ca nu sunt reprezentantul in dosar (precizez ca ne reprezinta ca avocat sotia presedintelui blocului) deci nu avem pozibilitatea sa cunoastem ce se intampla pentru nu se doreste... am rugamintea sa mi dati un sfat cu sa procedam,... putem da in judecata pe penal fostul administrator,,, banuiesc ca este vorba de un grup infractional care prosteste pe toata lumea...

Poate ne recomandati un avocat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 10:02, 13 Septembrie 2024
Discutati cu presedintele si cereti acces la dosar.
Este vechiul presedinte?
Il puteti schimba, daca nu doreste asta.

Contactati un avocat din lista de mai jos si discutati detaliile cu acesta, mai ales ca sotia presedintelui este si dumneaei avocat.
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
bag de seama ca este un fel de cloaca in asociatia aia

nu e suficient sa spuna ca a platit ,trebuie sa si probeze cu chitante,viramente care trebuie sa se regaseasca contabilitatea asociatiei...nu numai in contabilitatea RADET

adunati-va mai multi locatari si luati initiativa prin inlocuirea presedintelui,a cenzorului, e clar ca nu si-au facut treaba........soldurile de la furnizori nu apar asa peste noapte vechi de cativa ani

din moment ce la expertiza nu s-a gasit dovada platilor,banii aia au fost furati, pe romaneste si se raspunde penal cu recuperarea banilor lipsa

faceti adunare generala si incepeti sa strangeti bani pt datorie,negociati cu Radet o esalonare a datoriilor ca altfel o sa va puna poprire pe contul asociatiei si o sa ajungeti si cu restul furnizorilor in aceeasi situatie

Nu va hazardati sa promovati actiune dv ca si proprietar impotriva administratorului de imobil
Riscati sa va dovediti ca nu stapaniti dispozitiile in domeniu si sa obtineti respingerea actiunii
In speta expusa exista un grup de persoane care ar fi trebuit sa sesiseze eventuale nereguli
Nu este in culpa numia administratorul si presedintele de asociatie.mai vinovat este cenzorul/comisia de cenzori care detine obligatia legala sa verifice si sa vizeze pentru legalitate,lunar documentele asociatieid e proprietari
Or cenzorul,comitetul executiv ar fi trebuit sa constate ca administratorul nu a depus lunar document legal care sa ateste achitarea facturilor lunare
Daca a fost angajata firma de expertiza contabila,aceasta are posibilitatea sa va comunice concluziile verificarilor
Bună ziua
Firma de expertiză contabilă angajată de presedinte a analizat situatia incasarilor si a platilor efectuate către furnizorul de utilitati RADET. În urma expertizei, valoarea debitului a mai scăzut cu aprox 30.000 lei . Dar nu avem acces la informatii. Binenteles ca daca vom da in judecata este inculpat si cenzorul, care nu a facut decat sa ia banii degeaba. probabil ca ar trebui angajata o firma de experiza contabila, care sa verifice de data asta situatia restantierilor/pe ani si impactul acestora asupra datoriilor crescute exponential catre RADET. Asa reiese daca banii au fost furati.
Multumesc pt sfaturi
Nu l putem schimba, pentru ca nu putem efectua alegeri... deocamdata asteptam recursul. S a judecat la fond... doar poate prin intentare dosar penal... poate imi recomandati un avocat din lista atasata , care ne poate ajuta pe aceasta speta.. si a mai castigat in instanta. E vorba de proces penal de delapidare fonduri ...
multumesc pt sfaturi si astept raspunsul dvs

Alte discuții în legătură

Asociație cu utilități neplătite din 2010. este adevărat ce susține administratora, că datoriile din ultimii 5 ani sunt prescrise? forma1 forma1 Buna ziua avem o problema mare la asociatia noastr sintem la zi cu consumurile ca sa aflam de la salubriserv ca doamna administrator na platit nici o factura ... (vezi toată discuția)
Lipsa bani asociatie de proprietari Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei adica 190000000 milioane vechi in gestiunea asociatiei de proprietari si ea exista ... (vezi toată discuția)
Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)