avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa bani asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa bani asociatie de proprietari

Buna ziua, ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei adica 190000000 milioane vechi in gestiunea asociatiei de proprietari si ea exista de cand a preluat cenzorul asociatia adica septembrie 2014 dar nimeni adica presedintele, cenzorul sau comitetul pentru ca administrator nu avem nu ne-a spus de ea pana acum cand ni s-a oprit apa calda. Ce trebuie sa facem si cine raspunde de aceasta lipsa pentru ca in perioada 2011-2014 au fost aproximativ 10 administratori care nu s-au inteles cu presedintele si au plecat si de atunci nu mai exista administrator.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:51, 25 Iulie 2016
Acest lucru sw intampla frecvent cand asociatia de proprietari nu exista decat pe hartie, in actre. In realitate nu traieste, nu operareaza legal. Cautati drepturile in justitie.
Este vorba de o raspundere solidara a presedintetlui, cenzorului.adminstratorului, fiecare proportional cu timpul lucrat.Adresati-va unui avocat cu acte din care sa rezulte:sumele lipsa,persoanele care au lucrat, functiile,perioadele respective.
Este mai mult decat suspect ca se precizeaza lipsa sumei de 19 000 lei din 2014,dar niciunul dintre reprezentantii legali ai asociatiei nu au facut-o cunoscut proprietarilor
Legal,anual ,in primul trimestru se convoaca adunare generala in cadrul careia se face descarcarea de gestiune
Pentru lipsa sumei mentionate nu este unic responsabil administratorul de la acea perioada,ci presedintele si cenzorul/comisia de cenzori care detin obligatia sa verifice lunar documentele asociatiei ,sa verifice platile facturilor catre prestatorii/furnizorii de utilitati
Daca nu exista administrator de imobil,cine exercita atributiile acestuia ?
Care este motivul pentru care cei 10 administratori de imobil nu s-au inteless cu presedintele de asociatie ?
ln lipsa adm. C..E. exercită atribuțiile adm.

La dv. in asociație nu au fost adm. au fost vinovati ci președintele de bloc care a ținut acest haos in adm. tocmai pt. a sustrage sume de bani .
Bănuesc că nu s-a facut nici o predare -primire sau expertize contabile intre adm.și asociație .

ln primul rand va trebui să schimbați președintele iar partea cu delapidarea va trebui acoperită de proprietari fiindcă va costa enorm să demonstrați cinei vinovat de delapidare .
Georgeta2016 a scris:
.. ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei

Dar dumneavoastra ce calitate aveti de ati aflat? Cenzorul s-a spovedit acum, a destainuit, l-ati intrebat, sunteti membru in comitet... ori a spus-o la un spritz?

Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari problema sinit sinit buna ziua, cum am putea sa rezolvam problema intr-un bloc in care nu exista asociatie de propietari, in care avem datorii mari la Radet, o data din cauza ... (vezi toată discuția)
Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni yotantzy yotantzy Buna ziua , Locuiesc in Sos .Viilor Nr.92 Bl.4 A si B , blocul este administrat de Firma SCOMET , listele de intretinere se afiseaza cu 4 luni in urma ,pe ... (vezi toată discuția)
Plata cote de intretinere Georgeta2016 Georgeta2016 Pana la ce data pot plati fara a mi se calcula penalizari daca pe lista scrie: data intocmirii 26.08.2016, data afisarii 01.09.2016 si data scadenta 21.09.2016? (vezi toată discuția)