avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Buna ziua. In Aprilie 2008 am incheiat un contract de imprumut pentru nevoi personale in valoare de 8260 de euro cu o banca .La scurta perioada dupa incheierea contractului cu banca am ramas fara un loc de munca si am ajuns in imposibilitatea achitarii ratelor, stiu ca poate nu este o scuza acest motiv . In martie 2015 primesc o instintare de la un executor judecatoresc prin care sunt anuntat ca , la cererea unei societati creditoare cu sediul in Luxemburg , prin mandatar Kruk Romania , s-a declansat urmarirea silita pentru recuperarea sumei de 15800 de euro plus 7400 cheltuieli de executare . Pe 21 mai 2015 primesc o somatie pentru achitarea acestei sume in terme de o (una) zi .Pe 25 mai acest executor judecatoresc admite cererea si incuviinteaza executarea silita pentru aceasta suma . In feb 2015 instanta admite cererea creditorului din Luxemburg prin Kruk Romania pentru creditul din 2008 .In martie 2018 primeste o instiintare de proprie pe salariu pentru suma de 15000 de euro si 7400 cheltuieli de executare , eu nu mai lucram la acest angajator de 9 luni de zile ,contactand fostul meu angajator si explicand despre ce este vorba ,eu crezand ca el nu mi-a incheiat contractul de munca sau este o neintelegere, imi spune ca el nu a platit nimic din aceasta suma ceruta de catre executor , nu inteleg cum s-a diminuat suma ceruta . Anul acesta in Aprilie primesc instiintare de la banca cum ca am contul blocat pana la achutarea sumei de 15000 de euro plus cheltuielile de judecata de la acelasi executor , fara a primi vreo instiinare acasa sau la sediul angajatorului unde lucrez de 8 luni de zile . Intrebarea mea este ce as putea sa fac in aceste conditii, daca mai pot contesta aceasta executare sau ce demersuri ar trebui sa fac pentru a scapa sau rezolva aceasta problema. Probabil s-a prescris si datoria dupa atata timp, nu stiu , dar am inteles ca reprezentarea in instanta prin mandatar Kruk este nelegala. Nu stiu nici cum s-a ajuns la aceasta suma de la 8000 de euro la 15000 . Ce as putea sa fac? Stiu ca am 14 zile sa depun contestatie si inainte de a efectua prima plata iar in curand angajatorul meu va trebui sa livreze salariul in acel cont bancar . Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestei postari si pentru informatiile/ sprijinul pe care il puteti oferi. Ma gandesc sa cer si o copie de la executor dupa acest dosar de executare ,As dori sa depun contestatie , este probabil singura sansa de a scapa de aceasta problema . Va multumesc

Alte discuții în legătură

Actualizare creanta executor EfrimovD EfrimovD Buna ziua, Daca banca nu a cerut actualizarea creantei (2013-executat silit--2017 cesionat Kruk) într-o executare silita si dupa 4 ani a cesionat creanta ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit cesionat romanescumaria romanescumaria Buna ziua.In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 23000 de lei si in 2009 unul la fel in valoare de 9000 de lei de la CEC ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)