avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actualizare creanta executor
Discuție deschisă în Executare silită

Actualizare creanta executor

Buna ziua,
Daca banca nu a cerut actualizarea creantei (2013-executat silit--2017 cesionat Kruk) într-o executare silita si dupa 4 ani a cesionat creanta la Kruk, eu platesc suma ceruta de Kruk sau cea din hotarârea judecatoreasca ?
Cu toate ca datoria este achitata executorul zice ca cei de la Kruk decid cât sa platesc, Kruk-ul spune ca asa a cumparat datoria si cei de la banca au pus dobanda, nu Kruku-ul.
Ce pot face ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 21 Iulie 2018
Dobânda nu constituie actualizare.
Dobânda o datorati conform contractului.
În anul 2013 am fost executat silit de banca X pentru suma de 17 250 euro + 8000 lei cheltuieli de judecata. Timp de 4 ani au fost retinuti din poprirea pe salariu aproximativ 10 000 euro dupa care banca X a cesionat la recuperatorul Y-mandatar Z. Surpriza a fost ca dupa 4 ani suma este de 18 000 euro. Am intrebat executorul daca banca X a cerut actualizarea creantei si a spus ca NU.
Daca banca nu a cerut executorului actualizarea creantei, suma putea sa creasca ?
Ce documente sa cer executorului ?
Pot face plangere executorului sau contest executarea ?
Dacă sunt nereguli se face contestație la executare.
Apelați la avocat sa studieze dosarul.
La dobânda au dreptul cf contractului.
Fără a se studia dosarul nu puteți fi lamurit.
Executorul nu poate face nimic ?
Executorul poate refuza executarea daca asa consideră, caz în care poate declara contestatie creditorul si sa il oblige instanța.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cesionata EfrimovD EfrimovD Buna seara, În anul 2013 am fost executat silit de banca X pentru suma de 17 250 euro + 8000 lei cheltuieli de judecata. Timp de 4 ani au fost retinuti din ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita FAT Cristi FAT Cristi Buna ziua. In Aprilie 2008 am incheiat un contract de imprumut pentru nevoi personale in valoare de 8260 de euro cu o banca .La scurta perioada dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Am si eu, o intrebare.....cum este posibil ca un executor judecatoresc ... crysty63 crysty63 Am si eu, o intrebare.....cum este posibil ca un executor judecatoresc sa obtina o executare silita asupra mea, dupa 10 ani si cateva luni la o judecatorie ... (vezi toată discuția)