avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Buna ziua!
In timp ce ma depalasam pe un drum national conducand un autovehicul am fost nevoit sa incalc linia continua pentru a ocoli o masina stationata partial pe partea carosabila. Chiar in momentul ocolirii din sens opus a aparut o masina de politie dotata cu aparat radar! Am fost oprit si mi s-a retinut permisul de conducere pe motiv ca am efectuat o depasire neregulamentara! Mentionez ca aparatul radar nu a surprins efectiv momentul depasirii din cauza configuratiei sectorului de drum care era format dintr-o succesiune de urcari si coborari, ci doar faptul ca am aflam pe contrasens, iar politistul a interpretat ca am efectuat depasirea unui alt autoturism care se afla si care rula in spatele meu! In momentul inmanarii procesului verbal i-am cerut politistului sa-mi acorde circumstante atenuante datorita conjuncturii si daca este posibil sa-mi arate inregistrarea aparatului radar pentru a ma lamuri daca as avea motive intemeiate sa contest sanctiunea, lucru pe care l-a refuzat!
Intrbarile mele adresate dumneavoastra sant:
1- am motive intemeiate pentru a contesta sanctiunea daca aparatul radar nu a surprins efectiv ocolirea masinii parcate ci doar faptul ca ma aflam pe contrasens, iar politistul a interpretat gresit situatia?
2- daca exista cumva o inregistrare a unei camere de supraveghere din zona care a surprins momentul, aceasta este acceptata ca proba in instanta?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
shield, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 22:08, 4 Aprilie 2019
1. Daca nu ati facut poze la fata locului care sa dovedeaasca faptul ca acea masina parcata v-a obligat sa ajungeti pe contrasens din lipsa spatiului de ocolire, nu aveti motive. Politia nu e obligata sa arate nici o inregistrare.
2. Daca puteti obtine inregistrarea, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces-verbal ZOMWE ZOMWE Conduceam in spatele unei masini. Am depasit impreuna un tir si in timpul depasirii pentru scurt timp detectorul radar a tiuit puternic. Dupa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - depasirea vitezei mick7m mick7m in zona Pielesti- Bals pe niste pante exista intradevar limita de viteza mai intai la 70 apoi la 50 .mi s-a intamplat sa dau intr-un radar ,exact pus cum ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar elena0417 elena0417 azi am fost amendat pentru depasirea vitezei in localitate. nu cred k am avut 71km/h pentru k eram incadrat intre doua tiruri. politia a spus k cel din ... (vezi toată discuția)