Buna ziua!
In timp ce ma depalasam pe un drum national conducand un autovehicul am fost nevoit sa incalc linia continua pentru a ocoli o masina stationata partial pe partea carosabila. Chiar in momentul ocolirii din sens opus a aparut o masina de politie dotata cu aparat radar! Am fost oprit si mi s-a retinut permisul de conducere pe motiv ca am efectuat o depasire neregulamentara! Mentionez ca aparatul radar nu a surprins efectiv momentul depasirii din cauza configuratiei sectorului de drum care era format dintr-o succesiune de urcari si coborari, ci doar faptul ca am aflam pe contrasens, iar politistul a interpretat ca am efectuat depasirea unui alt autoturism care se afla si care rula in spatele meu! In momentul inmanarii procesului verbal i-am cerut politistului sa-mi acorde circumstante atenuante datorita conjuncturii si daca este posibil sa-mi arate inregistrarea aparatului radar pentru a ma lamuri daca as avea motive intemeiate sa contest sanctiunea, lucru pe care l-a refuzat!
Intrbarile mele adresate dumneavoastra sant:
1- am motive intemeiate pentru a contesta sanctiunea daca aparatul radar nu a surprins efectiv ocolirea masinii parcate ci doar faptul ca ma aflam pe contrasens, iar politistul a interpretat gresit situatia?
2- daca exista cumva o inregistrare a unei camere de supraveghere din zona care a surprins momentul, aceasta este acceptata ca proba in instanta?
Multumesc anticipat!
1. Daca nu ati facut poze la fata locului care sa dovedeaasca faptul ca acea masina parcata v-a obligat sa ajungeti pe contrasens din lipsa spatiului de ocolire, nu aveti motive. Politia nu e obligata sa arate nici o inregistrare.
2. Daca puteti obtine inregistrarea, da.