Conduceam in spatele unei masini. Am depasit impreuna un tir si in timpul depasirii pentru scurt timp detectorul radar a tiuit puternic. Dupa aproximativ 500-600 de metri, in curba, era politie si l-au oprit pe cel din fata mea apoi pe mine. Mentionez ca fiind curba, distanta, in momentul cand am vazut politistul, dintre mine si politist a fost sub 50 de metri. Politistul se duce la masina din fata in timp ce pe mine ma pune un alt politist sa dau cu spatele si sa parchez undeva in afara carosabilului, langa masina de politie. Masina din fata este lasata sa plece. Apoi politistul vine la mine si imi spune sa prezint actele. Ma cheama sa ascult prin statia lui vorbele unui alt politist din care rezulta ca autoturismul meu a a fost surprins de RADAR, mi s-a comunicat viteza si locul unde s-a inregistrat depasirea vitezei regulamentare. Dupa aceea a inchis statia, i-am inmanat actele.
I-am cerut sa se legitimeze, iar acesta a spus ca nu este obligat, si totusi mi-a aratat legitimatia. Mi-a completat PV , iar eu la mentiuni am trecut doua lucruri cu privire cele intamplate, dar am semnat PV. Eu am primit Exemplar nr .2. Si politistul mi-a spus ca pot face contestatie in 15 zile la Judecatoria Pitesti.
Mentionez ca ma aflam in masina cu un coleg. Acesta a stat in masina si a vazut toate cele intamplate.
Am facut cateva verificari personale din care au rezultat urmatoarele:
Aparatul radar a fost amplasat in apropierea unei antene GSM.
Locul consemnat in proces la care se afla radarul nu coincide cu realitatea dupa verificarile mele, acel loc fiind in afara localitatii.
Ora nu coincide(din ceea ce scrie in PV rezulta ca intre momentul la care am fost surprins de radar si momentul completarii PV a trecut putin timp, ceea ce nu coincide cu realitatea.
Aparatul de detectare a radarului nu a detectat radarul decat cand am ajuns in imediata apropiere a radarului.
Este trecut in proces aparat video radar cu seria lui numerica si automobilul pe care a fost montat, celelalte date de identificare ale aparatului lipsesc.
Cel care a completat procesul-verbal a fost altul decat operatorul radarului.
Nu am mai gasit momentan alte neconcordante.
Intrebarea mea este daca pot achita amenda inainte de a contesta contraventia pentru a scapa de plata dubla in cazul in care pierd?
Doar sub forma de presupunere, afirm probabilitatea unei operarii necorespunzatoare intentionate a aparatului radar. Pot face o reclamatie? Unde?
Puteti face plangere impotriva procesului verbal la judecatoria din raza de competenta. Daca s-a intamplat la Lunca Corbului atunci plangerea o veti adresa Jud. Costesti- Arges.Nu spuneti cu cat ati depasit viteza fata de viteza legala.
Pentru motive temeinice ar fi bine ca plangerea sa fie facuta de un avocat. Sunt multe situatii in care agentii gresesc si tocmai de aceia ar trebui sa consultati un avocat.
Consultati dispozitiile OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Verificati daca PVul indeplineste toate conditiile de forma specificate in ordonanta. Solicitati in contestatie sa se faca dovada daca aparatul radar cu care ati fost depistat era verificat metrologic si daca certificatul nu era expirat; solicitati sa se precizeze daca aparatul radar era amplasat pe un auto in miscare sau era fix si daca era certificat si pentru inregistrari efectuate in miscare; solicitati sa se faca dovada ca persoana care a operat aparatul radar avea atestat de operator radar si daca se afla in timpul serviciului.
Radar in mers
Spin265
Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)