avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examen traducãtor - Utilizarea dictionarelor bilingve ...
Discuție deschisă în Traduceri

Examen traducãtor - Utilizarea dictionarelor bilingve tiparite si sugestii subiecte examen

buna ziua!
m-am hotarat de curand sa dau examenul de traducator engleza/italiana la MCC si multe informatii le-am gasit pe acest forum dar as avea o nelamurire:am inteles ca la examen este permisa folosirea dictionarelor. ce fel de dictionar trebuie sa fie?de tip DEX sau...?!
Pot fi dictionare bilingve generale sau pe domenii (tehnic, juridic, etc.). Din ceea ce spuneau supraveghetoarele in sala inainte de examen, tocmai cele explicative sunt interzise. Exista o astfel de mentiune si pe site-ul cppc in sectiunea desfasurarea examenului: [ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
ContSters24933, utilizator
multumesc mult!deci avem voie cu mai multe dictionare?unul bilingv si unul de termeni juridici ,de exemplu?
ma scuzati daca sunt insistenta dar tin sa ma pregatesc din timp pentru acest examen si as vrea sa stiu pe ce ma voi putea baza la traduceri.
imi puteti recomanda,va rog,un astfel de dictionar ?
Cel de termeni juridici intra in categoria dictionarelor explicative si s-ar putea sa il cari degeaba in sala de examen. Eu ma refeream de exemplu la un dictionar englez-roman sau roman-englez de termeni juridici nu unul bilingv general (adica dictionar simplu roman-englez si/sau englez-roman) si unul de specialitate... Desigur ca ai voie in sala cu mai mule dictionare. Cand am dat eu examenele erau persoane si cu 3-4 sau chiar 5 dictionare. Supraveghetoarele, atunci cand trec pe la fiecare candidat sa inmaneze foile de examen si ciornele se uita la dictionarele pe care le are fiecare pe banca si spun care poate ramane si care nu.
Imi pare rau ca nu pot recomanda nici un dictionar, pentru ca eu folosesc dictionare / glosare / enciclopedii online...

Daca vrei sa iti faci o idee asupra gradului de dificultate, iti pot trimite cateva subiecte, daca imi dai o adresa de mail (prin mesaj privat).

Multa bafta!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
ContSters24933, utilizator
Buna!
Ma pregatesc si eu pentru acelasi examen si caut cu disperare pe net orice legat de acest subiect. Daca ai putea Ellise, sa-mi trimiti si mie acele modele de subiecte despre care ai amintit pentru a-mi face o idee, ti-as fi foarte recunoscatoare. Sa-ti trimit adresa de mail ?
Buna seara Simona,

Desigur, daca te pot ajuta cu subiecte anterioare si alte detalii, trimite-mi adresa de mail pe mesaj privat sau aici si-ti voi transmite un e-mail cu materialele.

O seara buna!

Alte discuții în legătură

Examenul pentru obþinerea certificatului de traducator - domeniu/specialitate Anikadnb Anikadnb Buna ziua, m-am interesant pe site-ul Cppc cum pot intra in posesia unui certificat de traducator si dat fiind ca aici s-a mai dezbatut acest subect intr-o ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat traducator lb. engleza pe domentul juridic livio5 livio5 Buna ziua tuturor! Intentionez sa sustin examenul de traducator autorizat lb engleza - dom. juridic la CPPC. Am intrat pe site-ul institutiei si am vazut ... (vezi toată discuția)
Examen traducãtor - utilizarea dicþionarelor bilingve în sala de examinare sozo sozo buna seara, Am si eu o rugaminte referitor la examenul de traducatori din sesiunea martie 2012 juridic italina.Sunt nedumerita in ceea ce priveste folosirea ... (vezi toată discuția)