avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum deduc TVA-ul ? Srl cu achizitii de masini ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum deduc TVA-ul ? Srl cu achizitii de masini SecondHand din UE.

Sunt in curs de a deschide un SRL, care va fi platitor de TVA. Businessul va fi achizitia masinilor de tip second hand, la licitatii, de pe siteuri din strainatate. Am vazut ca unele au TVA inclus, insa majoritatea nu. Intrebarea mea este urmatoarea: eu daca o sa cumpar o masina la pretul de 10000 Euro, o vand cu 11000 Euro, platesc in tara TVA 19% in valoare de 2090 Euro. Corect? Eu TVA-ul acesta mi-l pot deduce cumva? Din viitoarele achizitii de masini sau altfel?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cl@udia , utilizator 11:23, 5 Aprilie 2019
Dvs. cumparati la pret fara TVA si platiti toata valoarea in tara la pret de vanzare, fara sa deduceti nimic.
Am inteles. Dar in cazul in care masina o cumpăr cu tva inclus, aici in tara se achita tva doar pe marja de profit,din cei 1000 euro adăugați la vanzare in exemplul luat. Corect?

Iulian Manea a scris:

Dvs. cumparati la pret fara TVA si platiti toata valoarea in tara la pret de vanzare, fara sa deduceti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva marja de profit masini second hand? Dl_Sandu Dl_Sandu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Tva aplicat la marja pentru achizitiile de masini sh mariana duma mariana duma O societate achizitioneaza masini second hand din Germania. Pentru aceste masini, furnizorul declara ca reralizand acte de comert in calitate de revanzator nu ... (vezi toată discuția)