avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinte agresiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinte agresiv

Buna seara! Tatal meu este agresiv verbal, atat cu mine cat si cu mama mea. Aceste lucruri le avem inregistrate pe telefon, cuvinte precum (jigodie, nesimtita, nemernica, etc). Acum cateva luni, am chemat politia si i-au oferit un avertisment sau ceva de genul. Din ce imi aduc aminte, la al doilea avertisment trebuie sa paraseasca locuinta ( care este achizitionata prim Prima casa ) sau ceva de genul. Aceste dovezi, inregistrati etc, se pot folosi pentru a il da afara din casa? Sau daca ma puteti ajuta cu mai multe informatii, as aprecia foarte mult! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 5 Aprilie 2019
Nu exista asa ceva.Doar ordin de protectie daca va bate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii 217/25 mai 2003, violenta in familie reprezinta “orice actiune
fizica sau verbala, savarsita cu intentie de un membru al familiei impotriva altui
membru al aceleiasi familii
, care provoaca o suferinta fizica, psihica,sexuala sau un prejidiciu material”
Chiar daca ati obtine un ordin de protectie ( putin probabil evacuarea lui din casa), nu va ajuta decat pt o perioada limitata.
Solutia pt mama ar fi divortul si apoi partajul.
Pt tine daca esti minor, te pot plange la dgaspc sau daca esti major, te poti muta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine interdictia de apropiere anamaria26 anamaria26 Buna ziua, In urma unui divort cu copil minor, copilul este la mama, cu program de vizitare pt tata......tatal hartuieste telefonic pe fosta sotie, mesaje ... (vezi toată discuția)
Ordinul de restrictie d_costandache d_costandache fostul meu sot inca traieste impreuna cu mine si cei doi copii de 12 si 6 ani,dar pe timp ce trece este mai alcoolic si ne agreseaza verbal si psihic,vinde tot ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica ng ng situatia suna in felul urmator: sotul dependent de alcool este violent din pt de vedere verbal,fizic(dar fara a cauza leziuni semnificative)cu sotia dar si ... (vezi toată discuția)