Buna ziua .
Sunt apicultor si pentru a accesa fonduri europene pentru dezvoltare rurala , masura 141, a fost necesara autorizarea ca PFA.In cotractul incheiat se mentioneaza ca trebuie sa tin evidenta contabila. In ce consta aceasta daca nu sunt platitor de TVA si profitul obtinut din vazarea de miere este scutit de impozit? va multumesc.
Buna seara,
cel mai bine este sa va interesati la administratia de care apartineti. In ceea ce priveste cotabilitatea pt. PFA trebuie sa va intocmiti registrul de incasari - plati si registrul inventar, deoarece suntati platitor de TVA trebuie sa intocmiti decontul de TVA conform vectorului fiscal. La sfarsitul anului fiscal in functie de venituri si cheltuieli veti afla daca aveti profit sau pierdere. Daca aceasta activitate este scutita de plata impozitului cu atat mai bine.
Ca si Mihail Hritcu va sfatuiesc sa apelati la un contabil si acesta va va indruma cum e mai bine in hatisul hartiilor si va face si ceea ce tine de o evidenta contabila corespunzatoare si sa stiti ca nu va costa foarte mult.
Ganditi-va, cati stiu apicultura? Asa ca, daca sunt oameni care o fac bine, sa-i lasam sa-si faca meseria, inclusiv contabilitatea.
Sfaturi contabile
MARIA_c
Buna ziua
Am si eu nevoie de sfatul permanent al unui contabil in legatura cu tot ce inseamna ce face un contabil la o societate. Am un salon de cosmetica ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.