avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ! Tatal meu a decedat in 2017 in 30 mai .Am ramas doar eu fiica lui si sotia defunctului mama mea .Mama a primit o instiintare de la notar sa se prezinte in 11Mai 2019 pentru a face succesiunea de ce a primit este obligatoriu ? In aceea hirtie scrie ca daca nu face succesiunea da apartamentul in folosul comunitati apartamentul nu este ipotecat fiind proprietate personala pe numele tatului mort si a mamei mele in viata...multumesc si va rog sa mi scrieti ce trebuie facut un sfat va rog
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:55, 5 Aprilie 2019
Cred ca ati inteles gresit partea cu ipotecatul si folosul comunitatii...
Se referea la faptul ca daca nu acceptati succesiunea in termen de 1 an se va prezuma ca ati renuntat.
Nu este obligatoriu, dar trebuie facuta mai devreme sau mai tarziu. In momentul de fata nu aveti acte de proprietate si la un moment dat va veti "izbi" de dezbaterea mostenirii.
In plus, daca se implinesc 2 ani de la deces, va trebui sa achitati catre stat un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. deci va costa mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)
Succesiune - tatal decedat iulie 2005 - sotie si 2 copii majori ramasi - bun comun cu sotia -apartament - proprietati ale tatalui -20 ha. - fiica depune declaratie la ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)