avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit activitate bursa din SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit activitate bursa din SUA

Buna ziua!

As avea o intrebare. Mi s-a oferit oportunitatea sa lucrez pentru o companie ce tranzactioneaza la actiuni listate la bursa. (Compania este localizata in SUA), insa cei de acolo nu au putut sa imi ofere un raspuns legat de fisa de venit, pentru a putea plati impozitul in Romania.

In intelegere este stipulat faptul ca eu voi primi doar un anumit % (40%) din suma totala obtinuta in urma tranzactilor efectuate de mine.

Intrebarile mele sunt: voi fi nevoit sa platesc in Romania impozit pe suma totala obtinuta in SUA sau doar pe suma ce imi va fi virata in cont (de exemplu, daca am castigat suma de $1000, voi primi $400)

a doua intrebare: presupunand ca aceasta companie nu imi va trimite suma veniturilor la sfarsitul anului, ci doar imi va vira suma castigata lunar, cum ar trebui sa procedez pentru plata impozitului? Se poate arata ca dovada pentru venitul obtinut extrasul de cont?

Va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Redirectionarea a 2% din impozit catre un prieten student, sub forma de bursa privata? farapaineprajita farapaineprajita Sa consideram urmatoarea situatie ipotetica: - fac un contract cu un prieten student, in care specific o bursa egala cu 2% din impozitul meu pe venit din ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din dividende la societati listate la bvb carmen2019 carmen2019 Buna ziua. Sunt persoana fizica si obtin venituri doar din activitatea de transfer titluri de valoare si valori mobiliare, cat si din dividende acordate de ... (vezi toată discuția)
Impozitare salariati care desfasoara activitatea in romania pentru clienti din sua Gabriel-111 Gabriel-111 Buna ziua, O companie din SUA si-a deschis o mica filiala in Romania (SRL) si a angajat 8 salariati romani in domeniul logistica-suport clienti, care lucreaza ... (vezi toată discuția)