avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Am dobandit prin mostenire un apartament cu obligatia la sulta si ipoteca pe aceste parti, catre alti 2 mostenitori, cu termen de plata de 3 luni. Am facut invitatie catre cei 2 in termenul stabilit printr-un executor judecatorec, pentru a-mi achita datoria. Sa prezentat doar unul caruia i-am si achitat sulta. Cel de al 2-lea nici pana in prezent. Au trecut de atunci 11 ani..Ce pot face in aceasta situatie sa scap de ipoteca?
Cel mai recent răspuns: G.GGG , utilizator 15:23, 18 Aprilie 2019
Aveti mai multe variante- contactati mostenitorul, ii dati banii, da declaratie ca a primit sulta si nu mai are pretentii si radiati sarcina in baza declaratiei,
Consemnati suma la cec prin executorul judecatoresc;
Sa introduceti la judecatorie o actiune prin care sa cereti sa se constate ca dreptul creditorului s-a prescris si sa se dispuna radierea ipotecii. Va trebui citat mostenitorul respectiv.
Ultima varianta implica costuri mai mici, dat fiind ca nu veti mai plati sulta.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri din succesiune starcopit starcopit Va prezint urmatoarea speta: A trebuit sa efectuam succesiune dupa defunctii nostri parinti. Din cei 4 succesori unul a refuzat sa se prezinte , motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)