avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara de servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara de servicii

Buna ziua. Un SRL platitor de TVA din 22.01.2019, TVA trimestrial, achizitioneaza de la o firma din UE servicii de administrare /transfer domeniu internet. Pret servicii 9 GBP. Factura nu contine TVA, dar firma din UE are cod VAT. In aceasta situatie firma trebuie sa depuna declaratia 390? Daca da, cand se depune la ANAF? Aceasta achizitie determina si alte schimbari pentru SRL? De pilda, modificarea perioadei fiscale, intocmirea altor documente? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dragos Dimitrescu , Contabil 21:24, 12 Aprilie 2019
Declaratia 390 se depune pana pe 25 a lunii urmatoare primirii facturii. Dar nu e nimic daca ati depasit termenul. Puteti depune si nu se intampla nimic.
Achizitiile de servicii intracomunitare nu schimba vectorul fiscal, doar achizitiile de bunuri intracomunitare schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 prestari servicii deacroxana deacroxana De curand am preluat contabilitatea unei firme de transport marfa. Firma depune tva trimestrial. In luna ianuarie a efectuat un transport intracomunitar din ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)