Buna ziua, ieri am primit o decizie de impunere anuala pe anul 2015 de la ANAF cum ca trebuie sa le platesc contributiile sociale pe anul 2015, eu avand un venit DOAR DE 60 LEI pe anul respectiv, o singura incasare de 60 lei de la Daedalus Online pe cateva sondaje de opinie. ANAF-ul pentru cei 60 lei imi cer 348 lei si mi-au zis ca au luat ca baza de impozitare salariul minim pe economie timp de 6 luni ( caz in care eu nu lucrasem nici o zi in tara in 2015). Deci, ce este de facut ? Doamna de la ghiseu mi-a zis ca venitul de 60 lei a fost sub salariul minim pe economie si au luat ca baza de impozitare 1050 lei pe luna timp de 6 luni...deci eu am incasat 60 lei tot anul iar ei au "refacut" declaratia de venit in sistemul lor cu 6300 lei pe an ca sa aiba ce sa ia de la mine. Cum sa platesc niste datorii care nu exista, niste sume pe care eu nu le-am generat. De la 60 lei la 6300 lei este drum lung.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.