avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua
vara aceasta urmeaza sa nasc 2 gemeni,
pana la nastere nu voi indeplini acele 12 luni muncite aici in romania, ( vor fi doar 9)
sotul nu lucreaza acum.
eu si sotul am fost plecati ultimi 5 ani in Islanda. (nu este un UE) .
acolo am lucrat cu contract dar nu se poate lua in considerare deoarece nu este in UE.
intrebare:
pt ce forma de indemnizatie ar trebui sa aplic? sau daca exista ceva indemnizatie pe
langa alocatie??

repet: la nastere voi avea lucrat 9 luni in Romania, si sotul este fara venit in Romania.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 6 Aprilie 2019
Nu veti beneficia decat de alocatia de stat pentru copil.

Daca lucrati pana la data nasterii copilului ,puteti beneficia si de indemnizatia de maternitate (concediu pre si postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie pre-post natale ninaemanoil ninaemanoil Buna ziua, as avea o intrebare pentru cineva care acum are 8 luni de munca, lucreaza in continuare si peste 1 luna ar trebui sa nasca. Isi poate lua concediu ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui femei care lucreazã in austria ggdaniel ggdaniel buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post ... (vezi toată discuția)