In urma unei sesizari la ANPC un comerciant a fost obligat sa-mi restituie suma achitata si sa ii returnez produsele.Este vorba de o cantitate insemnata de gresie. Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceasta decizie poate fi pusa in executare avand in vedere ca respectiva firma refuza sa ridice marfa si sa restituie banii.Pot apela la un executorr judecatooresc? Multumesc!
Deciziile ANPC nu sunt titluri executorii pt a fi puse în executare.O sa fie nevoie sa obțineți o hotărâre judecătorească, printre probele pe care o sa le folositi anexati și raspunsul ANPC.
Intr-adevar. Decizia ANPC este de principiu. Practic, va fi baza cererii dvs. de chemare in judecata. Dar pentru punerea in executare aveti nevoie de o hotarare definitiva. Daca nu vor respecta nici hotararea instantei, o puneti in executare. Oricum, costurile pentru firma respectiva vor creste: onorarii avocati, taxe de timbru, onorarii executori.
Incercati sa ii chemati la o mediere. SI daca prin acordul de mediere isi asuma ca va restitui suma intr-un termen de X, aveti titlu executoriu.
Titlu executoriu
Leonte123
Buna Ziua
Am împrumutat de o cunoștința o suma de bani ai am încheiat in contract se împrumut cu ipoteca imobiliară garantat cu un imobil ce valorează ... (vezi toată discuția)