avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... LEGEA 329/2009
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

LEGEA 329/2009

Buna seara !
Sunt directorul unei scoli si nu stiu cum vom face reducerea de 15,5 % a veniturilor salariale . Nu este precizat foarte exact la care parte a salariului se aplica reducerea, la salariul de incadrare, la salariul brut. Sunt curios pentur a sti ce sa le spun colegilor.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 20:03, 24 Noiembrie 2009
Ieri a fost transmisa catre scoli, de catre Inspectoratul scolar, o adresa in care se precizeaza modalitatea de realizare a reducerii cheltuiellor de personal: nu se vor plati 6 zile , din care o zi in noiembrie ( pe 30) si 5 zile in decembrie ( 14 - 18). Aceasta ar fi solutia gasita de catre MECI , dupa consultarea sindicatelor, parintilor, cadrelor, etc. Procentul va rezulta probabil din media celor doua luni, dupa ce se va renunta , conform legii 330, si la plata premiului lunar si a orelor suplimentare. Inca nu am facut un calcul , spre sa fie corect asa.
As avea o nelamurire insa : orele prestate de cadrele didactice peste norma didactica, precum si orele platite cadrelor pentru suplinirea celor aflati in concedii medicale, se considera sau nu munca suplimentara, se mai poate plati sau nu incepand cu luna noiembrie?
Daca pentru invatamant s-a gandit totusi cineva sa dea o indicatie in ceea ce priveste modul de aplicare a legii 329, in administratia locala fiecare incearca sa gaseasca tot felul de metode, care mai de care mai interesanta, asa incat sa fie si corect, legal dar si in avantajul angajatilor. Cateva exemple pe care le cunosc din discutii cu colegii:
- cate patru zile neplatite in nov. si dec.#-o
- cate trei zile neplatite + taierea premiului lunar:((
- reducerea unui spror de 15 %;
- scaderea unui sume (calculata procentual la baza ) din restul de plataX-(
- reducere fata de luna precedenta sau fata de media cheltuielilor de personal pe primele 10 luni ? :">
Astept pareri despre cele de mai sus, poate stie cineva o masura mai realista, dar si ...corecta. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 - zile libere neplatite camelusa camelusa Azi intra in vigoare Legea 329/2009. Referitor la zilele libere neplatite (art. 10) eu interpretez asa: - se aplica doar pentru lunile noiembrie si ... (vezi toată discuția)
Mãsuri luate de ministerul educaþiei în vederea aplicãrii legii 329/2009 iuvri iuvri Buna ziua. Va rog sa comentati legalitatea si eventual modalitatea de contestare in instanta a urmatoarelor masuti luate de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)