avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsă riscă pt conducerea sub influența ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsă riscă pt conducerea sub influența alcoolului?

Bună ziua Soțul meu cetățean turc a fost prins conducând sub influența alcoolului A fost dus la spital pentru recoltare probe A ieșit o alcoolemie de 0.94in sânge Ce pedeapsă riscă pt conducerea sub influența băuturilor alcoolice și ce ne sfătuiți sa facem? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marin Mihaela , utilizator 10:40, 7 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o,94 g/l alcool pur în sânge a fost valoarea primei probe? la a doua proba ce valoare a avut? In aerul expirat ce valoarea a avut? Cat a trecut de la depistare pana la prelevare?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu stiu. I-sa dat o dovadă în care scrie această concentrație Am vorbit cu cel care a scris dovadă, și a zis că nu o să mai aibe drept de condus in Romania Să așteptăm acasă cotația

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

o,94 g/l alcool pur în sânge a fost valoarea primei probe? la a doua proba ce valoare a avut? In aerul expirat ce valoarea a avut? Cat a trecut de la depistare pana la prelevare?

Acum am inteles. Este vorba de valoarea din aerul expirat, nu valoarea din sange.
De regula, in sange iese undeva la dublul valorii din aerul expirat, probabil undeva in jur de 2 g/l alcool pur în sânge, ceea ce este extrem de mult.
Daca nu a fost implicat in vreun accident si nu este recidivist, in cel mai rau caz risca sa fie trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Asigurati-va apararea.
Multumesc I se poate asigura avocat și translator din oficiu?

Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Marin Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Stabilirea imbibatiei de alcool in sange gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara! Cineva (sofer auto) a lovit usor masina politiei stationata (aripa si usa infundate). In urma testarii alcoolemiei soferului cu etilotestul a ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)