Am 25 de ani și dețin o mașină pe care aș vrea s-o transfer pe numele tatălui meu. Aș vrea să evit ca, în cazul în care decedează, mașina să intre la partaj. Cum pot face acest lucru?
Buna ziua, detin un autoturism pe numele meu.
Avand 25 de ani, asigurarea este foarte mare, doresc sa fac un contract v-c catre tatal meu, dar daca el decedeaza automat masina intra in partaj, corect? Asa ca vreau sa evit acest lucru ( daca se poate ) prin donatie cu conditia de a mi se returnna masina la decesul acestuia.
Este posibil ca atunci cand el va deceda sa primesc eu masina inapoi asa cum s-a precizat in donatie? Fara ca masina sa intre la partaj.
// Edit: Daca fac o procura notariala cu precizarea faptului ca el ( tatal ) imi ofera posibilitatea de a o vinde, de a o trece pe numele meu oricand, ar fi o varianta ok?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce doriti dvs se numeste donație cu clauza de regres.
In principiu se poate. Discutați cu un notar.
In privinta procurii, aceasta încetează la deces. Apoi, nu se poate ca tatăl dvs să vă imputerniceasca tot pe dvs să vă vindeți mașina dvs.
Va sfătuiesc călduros să vă asumati calitatea de proprietar al unei mașini și să vă platiti asigurarea și toate taxele aferente. E frumos sa ai masina!
Cat ati cauta artificii, acte, procuri, comodat ca să circulati, tot acolo ajungeți.
pop_m
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Va recomand sa vindeti masina si sa va luati una cu un motor mai mic, pentru a scadea cuantumul asigurarii.
Solutiile de "ocolire" a legii (gen inmatriculat masina pe o peraoana mai in varsta, sau pe BG, etc) au tendinta de a se intoarce impotriva dumneavoastra.
pai, in Romania nu se poate ca tatal sa asigure el masina ca conducator (sofer) habitual? este obligatoriu ca asigurarea sa fie pe numele propietarului ori este obligatoriu doar ca masina sa fie asigurata, independent de cine e propietar?
eu traiesc in Spania si masina este asigurata pe numele meu (am vechime mare ca sofer fara nici un accident deci si bonificatie mare-60%) desi masina este inregistrata pe numele sotului. in fapt sunt si soferul habitual. sotul nu are nevoie de masina si conduce doar uneori in wekend. de altfel el a avut si un accident si ar avea bonificatie 0%.
in alte tari din Europa titular este propietar ori conducator. oricum obiectul asigurarii este autovehiculul asa ca nu conteaza titularul, ci sa fie asigurat autovehiculul. am calatorit si prin Romania si prin alte tari. pe strada sau la frontiere intodeauna au verificat ca autovehiculul sa fie asigurat cu independenta de cine este titularul contractului de asigurare