avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reclamatie eliberare adeverinta grupa 1
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reclamatie eliberare adeverinta grupa 1

Buna ziua, am solicitat din data de 25 Iulie 2018, soc.A&M Arhive Center SRL, eliberare unei adeverinte pentru grupa 1, in perioada cand am lucrat la soc. Sticlarie Azuga, adeverinta pentru recunoasterea grupei 1. In Luna Martie 2019 am depus o cerere la director soc. Pentru urgentarea cereri.Pana in present nu am primit nici un raspuns.Unde ma pot adresa pentru a seziza si reclama nesolutionarea cereri mele ,
platite cu chitante doveditoare. Multumesc



Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:17, 19 Iunie 2019
Legii 263/2010
ART. 126
(1) Adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.
(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
Cele 30 de zile curg de la data inregistrarii solicitarii dvs., scrise, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru nerespectare termen puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004.
Va puteti adresa ITM-ului local.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

POPA GHEORGHE a scris:


(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
Cele 30 de zile curg de la data inregistrarii solicitarii dvs., scrise, cu nr. de inregistrare/ data.


Buna ziua, tatal meu are o problema asemanatoare. A solicitat in anul 2018 eliberarea unei adeverinte pentru grupa 1 pe care inca o asteapta. A completat un model de cerere pe care apare numele firmei care detine arhiva si precizarea ca termetul de solutionare a cererii este de minim 30 de zile. Exista situatii in care firma nu este obligata sa respecte termenul de 30 de zile de la data inregistrarii solicitarii?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
paulp, utilizator
Legea este aceeasi pentru toti. Termenul trebuie respectat.
Puteti sesiza ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen eliberare adeverinta grupa de munca si sporuri mmarianne mmarianne Buna ziua, Pe adresa societatii noastre a sosit o cerere prin care un fost angajat solicita eliberarea unor adeverinte cuprinzand sporurile realizate si grupa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta necesara la dosarul de pensie jus7m jus7m am lucrat in 1977 la icmi slobozia , institutia s a desfintat si am nevoie de adeverinta in care sa constate ca am lucrat la ei si am avut grupa 2 ,in cartea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime pentru pensie Giulia123 Giulia123 Am urmatoarea situatie: Pentru a iesi la pensie iti trebuie diverse acte de la firmele care ai lucrat privind diverse sporuri si grupa. (in trecut cand se ... (vezi toată discuția)