avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi incalcate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi incalcate

Buna seara,

Dupa cativa ani buni lucrati intr-o firma internationala, am avut o mare surpriza...

Luna trecuta am avut concediu de 3 sapt. aprobat cu 2 luni inainte(10 zile din CO + cele 5 zile de la stat pt casatorie) la intoarcere, a inceput sa mi se caute nod in papura, si am avut zile foarte grele la locul de munca, de-a dreptul istovitoare.Pana intr-o zi cand m-au anuntat ca doresc sa imi mute biroul, sa imi schimbe incadrarea(sa ma retrogradeze) si sa imi ia si aprox 45% din salariu. Motivul....?eficientizarea fortei de munca....

Ca sa nu mai zic ca in timp ce mi se popuneau toate acestea intr-o sala de meeting, biroul meu a fost mutat..:(

Au urmat cateva zile pline de incercarile angajatorului sa ma injoseasca si sa ma determine sa plec...dar mie mi sa cam facut rau de cat m-am consumat si momentan sunt in CM

Nu este DISCRIMINARE faptul ca ma da afara tocmai in momentul in care am format o familie???Pt ca eu sunt o pers. responabila si corecta; nu am avut niciodata nici macar un avertisment verbal din partea angajatorului.

Mi-au fost incalcate drepturile, si ceea ce fac ei este de-a dreptul lipsit de orice demnitate!

Rog sa imi spuneti ce as putea face in situatia mai sus mentionata.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 25 Noiembrie 2009
nu este discriminare; este poate vb de o reorganizare a activitatii . oricum , orice interventie asupra conditiilor initiale in care a fost incheiat contractul de munca presupune incheierea unui act aditional pe care este necesara semnatura D-voastra. Asa ca aveti grija ce semnati .
pai nu vreau sa semnez nimic!

Conform CCM la nivel de ramura in industria in care eu lucrez se dau 6 salarii compensatorii in cazul disponibilizarii.

Aceasta decizie de a ma muta si de a-mi micsora salariul este facuta doar din cauza ca am lipsit asa mult de la servici....cunosc metoda, a mai fost aplicata si la alti angajati...ideea este sa te faca sa pleci singur...cu alte cuvinte bataie de joc!

Iar eu nu am de gand sa joc cum vor ei,ma sanse in cazul in care ii actionez in judecata?

multumesc,
Aveti sanse dar numai dupa ce va concediaza si sa contestati decizia de concediere.
asta inseamna sa stau pana ma dau ei afara?

pt ca in cazul asta renunt....pt ca as avea de suferit...

nu pot sa le scriu o scrisoare acuma prin care sa le cer explicatii +motivul ref. la schimbarile care mi-au fost propuse?
Modificarile nu v-au fost aduse la cunostinta si in scris ?

E o presiune la care trebuie sa faceti fata daca doriti salarii compensatorii. in ziua de astazi nu este o rusine sa fii concediat. :)

Alte discuții în legătură

Concediul medical florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate angajatorul refuza concediile medicale? Sunt insarcinata in 4 luni si am avut internare la spital apoi CM ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie gay@ gay@ Buna ziua As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu crestere copil+demisie+act aditional scolarizare kissemma kissemma Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: -din data de 28 martie voi intra in concediul de crestere copil pentru restul perioadei ramase pana la ... (vezi toată discuția)