avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutore vs custodie comuna cu celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutore vs custodie comuna cu celalalt parinte

Buna ziua,
Speta este urmatoarea : sunt in proces de stabilire a domiciliului minorului de 3a6l, incredintare spre crestere si pensie alimentara. Am cerut exclusiva, nu se stie daca o voi obtine sau nu, desi tatal are probleme cu alcoolul, un dosar penal cu executare pentru ca a fost prin baut la volan, violenta verbala, etc.
Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul in care obtin doar custodie comuna, insa eu as vrea ca tutore legal sa fie sora mea (in cazul in care eu patesc ceva, Doamne fereste), cine va avea castig de cauza? Care este ordinea? Sa fac actele cu sora mea dinaintea stabilirii custodiei.....?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:03, 11 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinea e :părinţii, apoi restul! Deci prioritate absolută are tata!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs faceti-va testamentul prin care numiti tutore pe sora dvs si ramane de vazut, se judeca atunci sora cu tatal.. Nu are legatura cu procesul actual.
oricum, nu stiti cat aveti de trait si poate la data decesului dvs , copilul de acum, are 60 de ani cu nepoti la randul lui.
Multumesc.
Corect, asa poate fi (sper sa aiba si copii cand eu nu voi mai fi), insa teama mea tine de faptul ca nu se stie niciodata ce poate fi si nu am incredere in el ca il va creste/se va ocupa corespunzator.

gi-jane2 a scris:

dvs faceti-va testamentul prin care numiti tutore pe sora dvs si ramane de vazut, se judeca atunci sora cu tatal.. Nu are legatura cu procesul actual.
oricum, nu stiti cat aveti de trait si poate la data decesului dvs , copilul de acum, are 60 de ani cu nepoti la randul lui.

Nu are legatura cu procesul actual, insa in caz de tatal traieste, el creste copilul.
In privinta autoritatii parintesti, din ce ati scris nu reiese nimic dovezi ca tatal ar fi tata slab, asa incat nu vad temei pentru autoritate exercitata exclusiv. Poate mai trebuie sa cereti o opinie sau poate mai sunt alte probe mai centrate pe copil...
Faptul ca are probleme cu alcoolul, ca are inclusiv dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, ca este agresiv verbal, ca desi mai are 2 copii cu alte 2 femei, niciunul dintre ei nu vrea sa stea cu el, credeti ca nu sunt suficiente?

Liliana Gradinaru a scris:

Nu are legatura cu procesul actual, insa in caz de tatal traieste, el creste copilul.
In privinta autoritatii parintesti, din ce ati scris nu reiese nimic dovezi ca tatal ar fi tata slab, asa incat nu vad temei pentru autoritate exercitata exclusiv. Poate mai trebuie sa cereti o opinie sau poate mai sunt alte probe mai centrate pe copil...

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie andreea a andreea a Buna ziua! As dori sa stiu ce pot face pt a obtine custodia copilului in situatia in care am divortat la un notariat cand copilul avea 7 ani, custodia fiind ... (vezi toată discuția)
Incredintarea custodiei minorilor sub 2 ani ranyaioana ranyaioana bunaziua.numele meu este Gianina.am avut o relatie de 1 an din care a rezultat un copil.l-am dat in judecata pe fostul prieten ptr. incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Custodie copil popovici30mihaela popovici30mihaela Buna seara ce drepturi ar avea fetita mea dacă tatăl ei nu sa interesat de ea de la 5 luni ea având 3 ani jumate iar eu sunt recăsătorita,ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)