avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de munca - grad handicap grav cu asistent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de munca - grad handicap grav cu asistent personal

Buna ziua,
Daca cineva doreste sa se angajeze, dar are grad de handicap grav cu asistent personal, care este norma de lucru admisa? Are drept de munca, desi persoana respectiva sustine ca nu are asistent persoanal?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Ilie , utilizator 09:27, 9 Aprilie 2019
Are drept de lucru 8 ore, dacă nu are și pensie de invaliditate.
Nu are pensie de invaliditate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
In continutul certificatelor nu scrie cum le putem incadra in munca - cum ne dam seama daca pot lucra cu 8 sau 4 ore?
Îl întrebați pe candidat, câte ore se simte capabil să muncească, 8 sau 4. De el depinde.

Alte discuții în legătură

Buna seara. am si eu o intrebare. o persoana cu handicap grav, ... alessysz alessysz Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Daca o doamna solicita angajare dar are certificat de handicap - accentuat, cod handicap 3 - este surdomuta, dar si pensie de invaliditate, are ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)