Detin o agentie imobiliara.La randul meu am discutat cu o alta agentie care are o proprietate foarte buna,iar eu ii pot da un cumparator direct.Cumparatorul nu imi ofera mie comision.Comisionul trebuie sa mi-l ofere vanzatorul imobilului care a apelat la agentia respectiva.Agentia este de acord sa cedeze 50% comision daca aduc un cumparator concret.
Ma intereseaza ce garantie pot avea atat eu cat si respectiva agentie ca acel vanzator ne va da comision?M-am gandit ca cealalta agentie cu care voi colabora sa incheie un contract de reprezentare exclusiva cu proprietarul,apoi eu si agentia aceea sa facem un contract de colaborare in care sa stipulam ca eu primesc 50% in cazul prezentarii unui cumparator.Ideea este ca imobilul se afla la 600 km de mine,fapt pentru care eu nu pot ajunge,insa ii pot da cumparatorului datele.In cazul vanzarii eu trebuie sa fiu fizic acolo sau este de ajuns ca agentia cu care voi colabora sa incaseze comisionul 100%,,apoi sa transfere firmei mele procentul de 50% in cazul in care vanzarea va reusi?