avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pot sa recuperez contravaloarea CAS in perioada ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pot sa recuperez contravaloarea CAS in perioada 2016-2017?

Pot sa recuperez contravaloarea CAS in perioada 2016-2017 virata de firma privata la bugetul de stat tinand cont ca sunt incadrat cu CIM pe perioada nedeterminata, fiind pensionar militar la limita de varsta?
Codul fiscal in vigoare in anul 2016-2017, prevede la Titlul V neobligativitatea asigurarii in sistemul, public de pensii a pensionarilor militari, care sunt scutiti de la plata contributiilor sociale in conformitate cu art. 141 litera b din legea 227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare. Consider ca nici eu, nici angajatorul nu datoram CAS pentru veniturile obtinute de catre mine. In aceasta situatie cum sa procedez ?
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Restituire contributie la pensie pentru pensionarii militari angajati cu cim Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!! Suntem o firma de paza si protectie si printre angajati au existat si mai exista inca salariati pensionari din sistemul militar, angajati in ... (vezi toată discuția)
Exceptii de la plata cas-ului ineu1968 ineu1968 Conform Art 141 litera b din Legea 227/2015 pensionarii militari care lucreaza in domeniul privat pot beneficia de cuantumul CAS-ului.Cum procedeaza angajatul ... (vezi toată discuția)
Cas ovidiucostel ovidiucostel Sunt pensionar MAI cu pensie militara de serviciu si lucrez la o firma privata fiind angajat cu CIM pe durata nedeterminata si intrebarea mea este daca este ... (vezi toată discuția)