avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am incheiat o hartie prin notariat cu un ''prieten'' prin care ii datorez niste bani...suma e de vreo 4000 euro . el a investit-o la titlu executoriu.. nu am pe numele meu decat o masina si un apartament care e proprietatea mea si a sotiei. ce pot sa fac? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 22:49, 23 Noiembrie 2009
Daca a trecut termenul de plata si a investit contractul de imprumut sunteti bun de executare silita, daca trece la executare veti fi executat pana la concureta sumei in lei + cheltuieli de executare si altele daca e descurcaret ceea ce va este in detriment .

Cred ca, ar fi bune sa divortati si sa faceti partaj, bafta .
divortati si faceti partaj doar daca pt dv suma de 4000 euro este o suma colosala. Eu zic sa va mai ganditi. Ganditi-va la contestari la executare, cereri de esalonare, etc. In mod normal daca puteti dovedi ca in 12 rate lunare puteti achita sumele, va vor accepta esalonarea. La cat costa sa va asezati apele (avocati, documente, notari) va platiti jumatate din suma. Si in plus, practica dovedeste ca daca platiti doua rate, mai castigati timp.
Nu cred ca partajul este o solutie. Costurile dar si durata unei asemenea proceduri sunt elementele pentru care nu cred ca partajul este o solutie .Incercati o intelegere prin care creditorul sa va permita esalonarea debitului.
Avand in vedere ca nu s-a specificat in mod clar problema nici raspunsul nu a fost pe masura, scuzele de rigoare .

Intradevar divort, partaj nu sunt o solutie in asemenea situatii si raportat la suma incercati o solutie amiabila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretenții materiale exagerate după concubinaj. În urma pronunțării instantei la o sumă, pot cere eșalonarea ei? Patryss_88 Patryss_88 Buna seara. In urma unui unei proces intentat de fostul concubin cu la privire la contributiile lui in apartamentul MEU proprietate personala... acum astept ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj emp2010 emp2010 Buna ziua, Am un imobil dinainte de casatorie obtinut prin contract de vanzare-cumparare.Dupa casatorie, in 2005, am facut credit pentru achizitie masina. In ... (vezi toată discuția)