am incheiat o hartie prin notariat cu un ''prieten'' prin care ii datorez niste bani...suma e de vreo 4000 euro . el a investit-o la titlu executoriu.. nu am pe numele meu decat o masina si un apartament care e proprietatea mea si a sotiei. ce pot sa fac? va multumesc.
Daca a trecut termenul de plata si a investit contractul de imprumut sunteti bun de executare silita, daca trece la executare veti fi executat pana la concureta sumei in lei + cheltuieli de executare si altele daca e descurcaret ceea ce va este in detriment .
Cred ca, ar fi bune sa divortati si sa faceti partaj, bafta .
divortati si faceti partaj doar daca pt dv suma de 4000 euro este o suma colosala. Eu zic sa va mai ganditi. Ganditi-va la contestari la executare, cereri de esalonare, etc. In mod normal daca puteti dovedi ca in 12 rate lunare puteti achita sumele, va vor accepta esalonarea. La cat costa sa va asezati apele (avocati, documente, notari) va platiti jumatate din suma. Si in plus, practica dovedeste ca daca platiti doua rate, mai castigati timp.
Nu cred ca partajul este o solutie. Costurile dar si durata unei asemenea proceduri sunt elementele pentru care nu cred ca partajul este o solutie .Incercati o intelegere prin care creditorul sa va permita esalonarea debitului.
Divort/partaj
emp2010
Buna ziua,
Am un imobil dinainte de casatorie obtinut prin contract de vanzare-cumparare.Dupa casatorie, in 2005, am facut credit pentru achizitie masina. In ... (vezi toată discuția)