Buna ziua,
Am un imobil dinainte de casatorie obtinut prin contract de vanzare-cumparare.Dupa casatorie, in 2005, am facut credit pentru achizitie masina. In 2007am refinantat creditul pentru masina si am suplimentat cu inca 4000 euro, refinantarea s-a facut cu ipotecarea imobilului.
As dori sa stiu daca in cazul unui divort, pot pierde imobilul si/sau care sunt modalitatile in care se face artajul.
Deasemenea mentionez ca avem un copil, minor.
imobilul e al dvs propriu. nu-l partajati cu sotul / sotia. are doar un drept de creanta pt imbunatatirile aduse si alte bunuri comune - masina etc. daca are pretentie la o sulta, introduceti si creditul in masa partajabila.
exista posibilitatea sa pierdeti ap, daca nu platiti creditul
Deci inteleg ca apartamentul ramane al meu, In cazul in care creditul este pe numele lui , iar eu dupa divort platesc ratele nu voi avea probleme, nu voi pierde apartamentul? Banuiesc ca banca nu este interesata de cine plateste ratele atat timp cat suma se achita.
Intradevar am adus imbunatatiri la apartament si ma gandeam sa ii propun sa ii ramana lui masina, si sa nu mai aiba nici o alta pretentie, eu preluand creditul Oare pot schimba titularul creditului. Am uitata sa specific ca el este in somaj de 6 luni.
Ce parere aveti, e bine sa ii propun asta?
E bine si uitate ca acuma poti sa te duci la notar direct pentru divort, in anumite cazuri, dupa ultimele reforme.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
cri_xtina
Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj
emp2010
Buna seara,
Am terminat un procesul de divort inceput in nov.2010, si urmeaza sa deschid procesul de partaj.
Dinaintea casatoriei, respectiv 1997, am un ... (vezi toată discuția)