avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie, sunt angajata cu un contract de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 3 luni. Doresc sa imi iau o saptamana de concediu in perioada de proba, dar angajatorul nu a fost multumit de cererea mea. Mentionez ca am aproape 2 luni lucrate, deci as mai avea o singura luna de proba, in care doresc sa imi iau concediu de 7 zile. Intrebarea mea, se interzice in vreo lege sau exista riscul sa nu mi se aprobe cererea de concediu, din pricina ca sunt in perioada de proba? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Andreea296 , utilizator 20:41, 10 Aprilie 2019
Pai pentru 2 luni lucrate aveti dreptul la maxim 4 zile de concediu nicidecum 7.Poate in privinta asta nu este de acord.dar pentru cele 4 zile ar trebui sa va acorde avand in vedere ca sunt raportate la perioada lucrata
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu stiam care este raportul de zile pe care am voie sa-l lucrez. Eu am pornit cu 23 de zile de concediu.
Exisa si posibilitatea sa nu fie de acord cu cererea dvs ...
S-ar putea, sunt usor in criza de oameni in departamentul respectiv, iar procesul de recrutare este foarte lent. Daca lipseste cineva, unul dintre colegi trebuie sa faca ore suplimentare, ca sa se acopere volumul de munca.
In general, CO se acorda proprotonal cu perioada lucrata ... insa, pot exista si situatii in care sa solicitati mai multe zile de CO decat vi se cuvine ...

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul obliga angajatul ca sa rezerve 10 zile de concediu pentru sfarsitul anului? Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Lucrez la multinationala, mi-au mai ramas 10 zile de concediu pe acest an, din care am vrut sa mai scot 2 zile. Surpriza, cererea de concediu a ... (vezi toată discuția)
Co inainte de intrare in concediu de maternitate seicarucorina seicarucorina Buna ziua, Urmeaza sa intru in concediu de maternitate de la 01.05.2018, si as dori sa imi iau zilele de CO la care am dreptul , in luna aprilie. Puteti ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ana198731 ana198731 in ianuarie 2012 doresc sa imi iau 8 zile de CO, pentru anul 2011 nu mai am zile de CO, angajatorul zice ca nu am dreptul, cine are dreptate? pe acest ... (vezi toată discuția)