avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal contraventie

Buna ziua. Am o problema stresanta in ultima vreme cu politistii de la sectia de cartier unde locuiesc. Am un caine rasa boxer, cu pedigree eliberat de federatia chinologica internationala, carnet de sanatate la zi cu vaccinurile facute, inregistrat in RECS. Problema intervine in momentul in care scot cainele afara, jumatate din politisti ma opresc sa-mi ceara botnita.Din cate stiu comform oug55/2002 republicata, nu sunt obligat sa pun botnita la caine,deoarce nu face parte din rasele considerate periculoase.Mentionez ca nu este agresiv,dimpotriva. Astazi am fost oprit de o patrula de politie si mi s-a spus ca voi primi avertisment deoarece cainele nu are botnita. A scris procesul verbal si mi l-a dat sa-l semnez.Cand am cerut duplicatul dl politist mi-a spus ca nu are indigo la el si sa astept daca vreau sa-mi SCRIE duplicatul. Cum asa ceva? Recomandati-mi va rog o solutie pentru situatiile astea.

Alte discuții în legătură

Pitbullii pot fi tinuti intr-un apartament de bloc? MariaDragoi MariaDragoi Buna ziua. As vrea sa stiu, pitbullii pot fi tinuti intr-un apartament de bloc? Cand ies la plimbare cu stapanul lor, folosind liftul si scarile blocului sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
În atenția domnilor/doamnelor avocați oanadracinschi oanadracinschi Acum o săptămână, seară fiind, mă plimbam cu Metis Amstaff-ul meu. O doamnă între vârsta a doua și a treia m-a întrebat de ce nu poartă botniță. ... (vezi toată discuția)